AZ verstevigt derde plek door overwinning op Heracles Published on 29-9-2019 | By fox sports

AZ heeft de derde plek in de Eredivisie verstevigd. In Den Haag werd met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo.

Het regende kansen voor de Alkmaarders in het Cars Jeans Stadion in Den Haag. AZ had voor de rust al 31 balcontacten in het vijandige zestienmetergebied. De laatste keer dat dit de Kaaskoppen lukten, was ook tegen Heracles Almelo op 3 augustus 2014.

Calvin Stengs had rust gekregen van trainer Arne Slot, maar moest na een vroege blessure van Albert Gudmundsson na 28 minuten toch van de bank komen. Daarvoor waren er al kansen voor Oussama Idrissi en Myron Boadu geweest.

In de 54ste minuut wist 'de thuisploeg' dan toch de openingstreffer te maken. Teun Koopmeiners mocht vanaf elf meter aanleggen na een overtreding van Alexander Merkel op Jonas Svensson.

Na de goal liet Heracles zich meer en meer op de helft van AZ zien. De ploeg kreeg grote kansen via oud-AZ-speler Dabney dos Santos en Cyriel Dessers.

Uitgerekend Stengs gooide in de 89ste minuut de wedstrijd op het slot. De creatieveling sneed naar binnen en haalde verwoestend uit.

Door de overwinning overtreft Arne Slot Louis van Gaal. Van Gaal pakte achttien punten uit zijn eerste acht Eredivisie-duels als coach van AZ, Slot staat na acht duels op negentien punten. (FOX Sports)


 
 

Dabney dos Santos
Dabney dos Santos

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisie speler van de week: Enes Ünal Published on 19-11-2019
Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019