AZ verstevigt tweede plaats na eenvoudige overwinning op Emmen Published on 10-11-2019 | By fox sports

AZ heeft de tweede plek in de Eredivisie verstevigd. De Alkmaarders wonnen met 3-0 van FC Emmen zonder echt in gevaar te komen.

Teun Koopmeiners was zoals wel vaker trefzeker vanaf de penaltystip. Hij zag hoe ploeggenoot Jonas Svensson na ruim een half uur spelen onderuit geschoffeld werd door doelman Dennis Telgenkamp. De captain maakte zijn zesde strafschop van het seizoen. 

Op slag van rust verdubbelde Myron Boadu de score. Uit een voorzet van Svensson tikte de, voor Oranje opgeroepen, spits de bal met zijn bovenbeen binnen. 

Na de rust regende het kansen voor de thuisploeg, uiteindelijk was het Calvin Stengs die de 3-0 binnenschoot via de hak van Emmen-verdediger Lorenzo Burnet.

AZ heeft na dertien speelronden in de Eredivisie nog altijd maar acht tegendoelpunten, dit is het laagste aantal na 13 speelronden sinds 3 december 2012 (toen ook acht). Door de negende overwinning van het seizoen komen de Alkmaarders op 29 punten. Zes punten onder lijstaanvoerder Ajax en vijf punten boven het noodlijdende PSV. (FOX Sports)

Lorenzo Burnet
Lorenzo Burnet

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019