AZ verstevigt tweede plaats na eenvoudige overwinning op Emmen Gepubliceerd op 10-11-2019 | Via fox sports

AZ heeft de tweede plek in de Eredivisie verstevigd. De Alkmaarders wonnen met 3-0 van FC Emmen zonder echt in gevaar te komen.

Teun Koopmeiners was zoals wel vaker trefzeker vanaf de penaltystip. Hij zag hoe ploeggenoot Jonas Svensson na ruim een half uur spelen onderuit geschoffeld werd door doelman Dennis Telgenkamp. De captain maakte zijn zesde strafschop van het seizoen. 

Op slag van rust verdubbelde Myron Boadu de score. Uit een voorzet van Svensson tikte de, voor Oranje opgeroepen, spits de bal met zijn bovenbeen binnen. 

Na de rust regende het kansen voor de thuisploeg, uiteindelijk was het Calvin Stengs die de 3-0 binnenschoot via de hak van Emmen-verdediger Lorenzo Burnet.

AZ heeft na dertien speelronden in de Eredivisie nog altijd maar acht tegendoelpunten, dit is het laagste aantal na 13 speelronden sinds 3 december 2012 (toen ook acht). Door de negende overwinning van het seizoen komen de Alkmaarders op 29 punten. Zes punten onder lijstaanvoerder Ajax en vijf punten boven het noodlijdende PSV. (FOX Sports)

Lorenzo Burnet
Lorenzo Burnet

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020