AZ'er Midtsjø net als Haaland niet in quarantaine Gepubliceerd op 17-11-2020 | Via fox sports

AZ laat de Noorse middenvelder Fredrik Midtsjø niet in quarantaine gaan, iets wat de autoriteiten in Noorwegen wel hadden geadviseerd. Midtsjø is inmiddels terug in Nederland en traint weer mee met de Alkmaarse selectie van trainer Arne Slot. "We handelen conform de Nederlandse richtlijnen", zegt een woordvoerster van AZ, dat zondag de Eredivisie hervat tegen FC Emmen.

Ook Borussia Dortmund verwacht dat Erling Haaland zaterdag gewoon in actie kan komen tijdens de uitwedstrijd tegen Hertha BSC in de Bundesliga. De club voelt er net als AZ niets voor om de Noorse spits in quarantaine te laten gaan als hij negatief getest is.

Midtsjø en Haaland behoorden tot de Noorse selectie die vorige week werd opgeschrikt door een coronageval. Omar Elabdellaoui testte positief en dat was voor het Noorse ministerie van Volksgezondheid aanleiding om de voetballers te verbieden naar Roemenië te gaan voor een wedstrijd in de Nations League. De gezondheidsdienst in Oslo adviseerde de internationals om 10 dagen in quarantaine te gaan. De meeste spelers zijn inmiddels teruggekeerd naar hun clubs.

De Noorse bond heeft een volledig nieuwe selectie samengesteld voor het Nations Leagueduel van woensdag met Oostenrijk. Onder anderen Hakon Evjen (AZ), Jørgen Strand Larsen (FC Groningen) en Sondre Tronstad (Vitesse) zijn opgeroepen. Jonas Svensson, land- en clubgenoot van Midtsjø en Evjen, moest zich vorige week geblesseerd afmelden voor de interlandperiode. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vanavond live in speelronde 3 van de eDivisie: topper Ajax - PSV Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Prachtig eerbetoon Doesburg en Danilo in voetsporen Romário Gepubliceerd op 24-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020