AZ-middenvelder De Wit voor langere tijd uitgeschakeld Gepubliceerd op 15-12-2020 | Via fox sports

AZ moet het voor langere tijd doen zonder Dani de Wit. De middenvelder liep ruim een week geleden in de verloren thuiswedstrijd tegen FC Groningen een blessure op aan zijn linkerenkel. Aanvullend medisch onderzoek wees uit dat De Wit voorlopig niet in actie kan komen.

De 22-jarige De Wit, een vaste waarde bij AZ, raakte tegen Groningen geblesseerd in de aanloop naar het beslissende doelpunt (1-2). De jeugdinternational van Jong Oranje reisde daarna wel mee naar Kroatië voor de laatste groepswedstrijd in de Europa League tegen Rijeka, maar hij bleef daar op de bank zitten. Zonder De Wit verloor AZ met 2-1, waardoor de Alkmaarders werden uitgeschakeld. Zondag won de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Pascal Jansen wel bij FC Twente (1-3).

De Wit was met tien doelpunten de topscorer van Jong Oranje in de EK-kwalificatie. Voor de ploeg van coach Erwin van de Looi staat eind maart de groepsfase van het toernooi op de kalender. De Wit was dit seizoen in de Eredivisie goed voor drie goals en drie assists.

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021