AZ-trainer Slot hoopt op internationals tegen FC Emmen Gepubliceerd op 20-11-2020 | Via fox sports

AZ-trainer Arne Slot heeft goede hoop dat Jonas Svensson, Teun Koopmeiners en Dani de Wit zondag tegen FC Emmen weer inzetbaar zijn.

De Wit en Koopmeiners keerden met lichte klachten terug van hun interlandverplichtingen, maar sloten vrijdag weer aan bij de groepstraining. Ook Svensson traint weer mee.

"Ik hoop en verwacht ze zondag beschikbaar te hebben", zei Slot bij AZ TV. "Maar we gaan uiteraard geen risico nemen omdat we de komende 36 dagen 11 wedstrijden spelen."

Fredrik Midtsjø is ook gewoon inzetbaar bij de Alkmaarders. Hij behoorde tot de Noorse selectie die vorige week werd opgeschrikt door een coronageval. Omar Elabdellaoui testte positief en dat was voor het Noorse ministerie van Volksgezondheid aanleiding om de voetballers te verbieden naar Roemenië te gaan voor een wedstrijd in de Nations League. De gezondheidsdienst in Oslo adviseerde om 10 dagen in quarantaine te gaan. Dat advies negeerde AZ en de club liet Midtsjø gewoon meetrainen met de selectie.

"We testen hem iedere dag en houden hem met name binnen goed apart van de groep", liet Slot weten. "Midtsjø is niet in nauw contact geweest met de besmette jongen. Inmiddels zitten we op dag zes of zeven nadat die besmetting is vastgesteld. Eigenlijk is er geen risico meer, maar om alles uit te sluiten houden we hem zoveel mogelijk buiten de groep."

Ook de langdurig geblesseerden Ron Vlaar en Jordy Clasie zijn terug op het trainingsveld. Zondagavond (20.00 uur) speelt AZ de thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

AZ - FC Emmen zie je zondagavond om 20.00 uur live op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020