Bannis schiet Feyenoord in extremis naar zege na spektakelstuk in Emmen Gepubliceerd op 1-11-2020 | Via fox sports

Feyenoord heeft een doldwaze uitwedstrijd bij FC Emmen met 2-3 gewonnen. De Rotterdammers kwamen vroeg op achterstand, zagen Steven Berghuis uitvallen met een blessure én incasseerden een wereldgoal van Michael de Leeuw, maar knokten zich alsnog naar de zege dankzij Naoufal Bannis, de vervanger van Berghuis.

Na een zeer tumultueuze eerste helft stond het al 2-2. FC Emmen kwam vroeg op voorsprong door een strafschop van Anco Jansen na een wilde overtreding van doelman Nick Marsman op Michael de Leeuw. Marsman, die speelde in plaats van de geblesseerde Justin Bijlow, had geen antwoord op de goed ingeschoten strafschop van Jansen. 

Jansen speelde in de eerste helft ook nog een negatieve hoofdrol. De aanvaller stapte over de bal heen en raakte Mark Diemers op het scheenbeen. Scheidsrechter Björn Kuipers stuurde de 'Messi van de Meerdijk' meteen van het veld. Slachtoffer Diemers schoot Feyenoord vervolgens naast Emmen vanaf elf meter, de middenvelder mocht de strafschop nemen omdat aanvoerder Berghuis al was uitgevallen na een charge van Nick Bakker.

De Leeuw schoot Emmen na de gelijkmaker van Diemers op fantastische wijze weer op voorsprong. De routinier volleerde de bal van grote afstand achter de verbouwereerde Marsman.

Jens Toornstra zorgde echter voor rust nog voor de 2-2. Dat leek ook de eindstand te worden, ondanks een spervuur van schoten van Feyenoord. Naoufal Bannis, de vervanger van Berghuis, hielp de Rotterdammers na twee gelijke spelen en een Europese zeperd tegen Wolfsberger alsnog aan de bevrijdende zege: 2-3. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vanavond live in speelronde 3 van de eDivisie: topper Ajax - PSV Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Prachtig eerbetoon Doesburg en Danilo in voetsporen Romário Gepubliceerd op 24-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020