Dest krijgt toestemming om te onderhandelen met Barcelona Gepubliceerd op 27-9-2020 | Via fox sports

FC Barcelona heeft de strijd om Sergiño Dest gewonnen. De 19-jarige rechtsback heeft van Ajax toestemming gekregen om met de Spaanse topclub te onderhandelen over een meerjarig contract. Dat bevestigt Joes Blakborn, de zaakwaarnemer van de international van de Verenigde Staten.

Nordin Amrabat meldde het nieuws zaterdagavond al in de FOX Sports-uitzending rondom het duel Ajax-Vitesse, waarin Dest nog als invaller in actie kwam. 

Ajax en Barcelona zijn al akkoord, nu is het aan Dest om overeenstemming te bereiken met zijn nieuwe club. Met de transfer zou naar verluidt minstens 20 miljoen euro gemoeid zijn. Voor Dest ligt een contract klaar tot medio 2025. Het Barcelona van Ronald Koeman troeft Bayern af in de strijd om de Ajax-verdediger. 

De Amerikaanse rechtsback doorliep de jeugdopleiding van Ajax en kwam in twee seizoen tot 23 Eredivisie-duels waarin hij niet scoren kwam. In vier bekerduels was hij wel twee keer trefzeker. Dest kwam dit seizoen drie keer als invaller in actie voor Ajax. Tegen Vitesse heeft hij, naar alle waarschijnlijkheid, zijn laatste minuten gemaakt voor de Amsterdamse club. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Danilo zorgt voor samba in Enschede Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020