Bart Nieuwkoop kiest voor Belgisch avontuur Gepubliceerd op 30-4-2021 | Via ESPN

Bart Nieuwkoop vervolgt zijn carrière bij het Belgische Royale Union Sint-Gillis.

Bart Nieuwkoop vervolgt zijn carrière bij het Belgische Royale Union Sint-Gillis. De Feyenoorder heeft een driejarig contract getekend bij de club uit Brussel. 

Nieuwkoop beschikt in Rotterdam over een aflopend contract, waardoor hij aan het einde van dit seizoen sowieso transfervrij zou vertrekken. Uiteindelijk heeft hij dus gekozen voor Royale Union Sint-Gillis. De club speelt op dit moment nog op het tweede niveau in België, maar heeft zich al verzekerd van promotie naar het hoogste niveau. 

Dit seizoen begon Nieuwkoop nog als basisspeler bij Feyenoord maar door blessures belandde hij op de bank. Ook de ontwikkeling van Lutsharel Geertruida zorgde ervoor dat Nieuwkoop dit seizoen niet verder kwam dan vijftien optredens. In totaal kwam Nieuwkoop tot 81 officiële wedstrijden voor Feyenoord. Met de club won hij vijf prijzen: het landskampioenschap in 2017 en tweemaal zowel de KNVB beker (2016, 2018) als de Johan Cruijff Schaal (2017, 2018). Vorig seizoen werd hij een jaartje verhuurd aan Willem II. Hij speelde in totaal twintig wedstrijden voor de Tilburgers. 

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Als je niet schiet, kun je niet scoren Gepubliceerd op 12-5-2021
Eredivisie
Betaald voetbal zwaar teleurgesteld: geen publiek bij laatste speelrondes Gepubliceerd op 7-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Abdenasser El Khayati met ADO op zoek naar strohalm Gepubliceerd op 7-5-2021