Bazoer op huurbasis naar FC Utrecht Gepubliceerd op 7-1-2019 | Via fox sports

Riechedly Bazoer maakt het seizoen af bij FC Utrecht. De Domstedelingen huren de middenvelder voor een half jaar van VfL Wolfsburg.

De oud-Ajacied werd de afgelopen zes maanden door de Duitsers verhuurd aan FC Porto, maar kwam daar weinig aan spelen toe. 

De 22-jarige Bazoer, geboren in Utrecht, begon zijn profcarrière bij Ajax, dat hem in 2012 overnam van PSV. In januari 2017 vertrok hij na 71 duels in de hoofdmacht voor twaalf miljoen naar Wolfsburg, maar brak in de Bundesliga nooit echt door. 

Volgens directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht wil Bazoer in deze fase van zijn loopbaan investeren in zichzelf. "Iedereen kent zijn potentie en hij is erop gebrand om die bij FC Utrecht weer te laten zien in zijn eigen stad. Riechedly is een klasbak en we zijn er trots op dat we hem per direct aan onze selectie hebben toegevoegd. De kern wordt door de komst van Riechedly zowel kwalitatief als kwantitatief sterker en nog veelzijdiger."

Bazoer sluit dinsdag aan bij de ploeg van Dick Advocaat, die op trainingskamp is in het Spaanse La Manga.  (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Wout Weghorst Gepubliceerd op 19-3-2019
Eredivisie
Kuijt volgend seizoen op stage bij Stam Gepubliceerd op 12-3-2019
Eredivisie
Tadic en Neres bezorgen Ajax kwartet tegen Fortuna Gepubliceerd op 11-3-2019
Eredivisie
Eredivisie-directeur Jacco Swart wordt Managing Director van de European Leagues Gepubliceerd op 6-3-2019
Eredivisie
Frenkie de Jong opnieuw uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 27-2-2019