Bazoer op huurbasis naar FC Utrecht Gepubliceerd op 7-1-2019 | Via fox sports

Riechedly Bazoer maakt het seizoen af bij FC Utrecht. De Domstedelingen huren de middenvelder voor een half jaar van VfL Wolfsburg.

De oud-Ajacied werd de afgelopen zes maanden door de Duitsers verhuurd aan FC Porto, maar kwam daar weinig aan spelen toe. 

De 22-jarige Bazoer, geboren in Utrecht, begon zijn profcarrière bij Ajax, dat hem in 2012 overnam van PSV. In januari 2017 vertrok hij na 71 duels in de hoofdmacht voor twaalf miljoen naar Wolfsburg, maar brak in de Bundesliga nooit echt door. 

Volgens directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht wil Bazoer in deze fase van zijn loopbaan investeren in zichzelf. "Iedereen kent zijn potentie en hij is erop gebrand om die bij FC Utrecht weer te laten zien in zijn eigen stad. Riechedly is een klasbak en we zijn er trots op dat we hem per direct aan onze selectie hebben toegevoegd. De kern wordt door de komst van Riechedly zowel kwalitatief als kwantitatief sterker en nog veelzijdiger."

Bazoer sluit dinsdag aan bij de ploeg van Dick Advocaat, die op trainingskamp is in het Spaanse La Manga.  (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Frenkie de Jong uitgeroepen tot Speler van de Maand december Gepubliceerd op 16-1-2019
Eredivisie
Amateurs en profs strijden in FIFA-toernooi om KPN eDivisie Cup Gepubliceerd op 15-1-2019
Eredivisie
De beste spelers van de eerste seizoenshelft Gepubliceerd op 9-1-2019
Eredivisie
Spaar nu voor Eredivisie voetbalplaatjes bij Albert Heijn Gepubliceerd op 2-1-2019
Eredivisie
EREDIVISIE-ARCHIEF: Willem II schiet uit de startblokken in sneeuwduel Gepubliceerd op 28-12-2018