Becker wist comeback AZ uit met late zegetreffer Gepubliceerd op 13-4-2019 | Via fox sports

AZ heeft drie punten verloren in de strijd om plek drie. Oud-AZ'er Erik Falkenburg en Albert Gudmundsson waren in Alkmaar twee keer trefzeker, Sheraldo Becker kroonde zich in de laatste seconden van het duel tot matchwinner: 2-3.

Liefst twintig schoten loste de thuisclub voor rust, maar zonder succes. Onder meer Guus Til, Oussama Idrissi en Ron Vlaar lieten in de eerste helft open kansen liggen voor de ploeg uit Alkmaar. Nota bene een oud-speler van AZ was wel trefzeker. Na een corner van Abdenasser El Khayati knikte Erik Falkenburg de bal knap achter Marco Bizot: 0-1.

De AZ-doelman was nog nauwelijks van de schrik bekomen toen hij redding moest brengen na een schot van Falkenburg. De 0-2 van Falkenburg kwam er alsnog, vlak na rust. El Khayati speelde zich vrij aan de rechterkant en bracht de man van het eerste doelpunt opnieuw in stelling, Falkenburg knikte weer knap raak: 0-2.

Met Bjørn Johnsen, vorig jaar nog ADO-speler, voor Calvin Stengs bleef AZ kansen creëren en dat leverde pas in de 85ste minuut succes op. Albert Gudmundsson maakte de aansluitingstreffer en in blessuretijd de gelijkmaker. Die comeback bleek echter van korte duur, Sheraldo Becker tekende vlak voor het laatste fluitsignaal alsnog voor de 2-3. 

Gezien de kansenverhoudingen was de uitslag een onwaarschijnlijke afspiegeling van de wedstrijd. 36 schoten bleken niet voldoende om de wedstrijd te winnen.

De Alkmaarders zetten door het puntenverlies de deur open voor Feyenoord om de derde plaats stevig in handen te nemen. ADO lijkt door de zege veilig van lijfsbehoud. De Hagenezen moeten het volgende wedstrijd wel doen zonder Tom Beugelsdijk die zijn twaalfde gele kaart van het seizoen pakte. Beugelsdijk mocht wel van geluk spreken een zware tackle op het been van Mats Seuntjens geen directe rode kaart opleverde. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vliegende start Vitesse in de Eredivisie Gepubliceerd op 16-10-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Danilo Pereira Gepubliceerd op 15-10-2019
Eredivisie
KNVB start met VAR-communicatie op videoschermen in Eredivisie Gepubliceerd op 14-10-2019
Eredivisie
Effectieve Van Aanholt is ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 8-10-2019
Fox Sports
Malen uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-10-2019