Berghuis onzeker bij Feyenoord, Teixeira lang afwezig door kuitbeenbreuk Gepubliceerd op 18-12-2020 | Via fox sports

Opnieuw personele problemen bij Feyenoord in aanloop naar het lastige Eredivisie-duel met Vitesse. Steven Berghuis is mogelijk niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen en João Teixeira is lang uitgeschakeld na een kuitbeenbreuk op de training.

De Portugees staat maanden aan de kant bij de Rotterdammers, zo vertelt Dick Advocaat. "Dat kan er ook nog wel bij", zuchtte de trainer op de persconferentie voorafgaand aan het uitduel van zondag.

Ook Orkun Kökcü moet het lastige uitduel in de Gelredome ook aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder is gister een geblesseerd geraakt aan zijn enkel.

Verder kunnen controleur Leroy Fer en buitenspeler Luis Sinisterra maximaal een uur spelen na langdurige blessures. Ridgeciano Haps is er mogelijk begin januari weer bij.

Feyenoord staat derde op de ranglijst, op basis van een beter doelsaldo dan concurrent Vitesse. "Ze spelen goed voetbal, met heel veel pressie", zei Advocaat over de tegenstander uit Arnhem. "Oussama Tannane en Riechedly Bazoer zijn de grote spelers daar. Die doen het erg goed, maar ze hebben meer goede spelers."

Advocaat ging ook in op de onduidelijkheid rondom zijn vertrek. De 73-jarige trainer maakt definitief het seizoen af bij Feyenoord en wordt daarna vervangen door Arne Slot.  "Ik blijf gewoon tot het einde van het seizoen. Dat hebben we afgesproken en dat doe ik ook. Daar is ook geen twijfel over, hoor", zei hij. "Bij mij is er ook geen rancune. Feyenoord heeft alles gewoon netjes gespeeld. Er is twee maanden geleden aan mij gevraagd wat ik ging doen. Ik zei: ik stop op zeker. Daar kunnen jullie wel rekening mee houden. Dan gaan zij verder, dat is logisch." (FOX Sports/ANP)

Vitesse - Feyenoord is zondagmiddag om 12.15 uur LIVE te zien op FOX Sports 2

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021