Bertens meldt zich met blessure af voor graveltoernooi Charleston Gepubliceerd op 4-4-2021 | Via ESPN

De nummer 11 van de wereld heeft zich op het laatste moment afgemeld voor het WTA-toernooi van Charleston

 

Kiki Bertens heeft zich op het laatste moment afgemeld voor het WTA-toernooi van Charleston. De nummer 11 van de wereld, die het graveltoernooi in de Verenigde Staten in 2018 wist te winnen, heeft volgens de organisatie last van een blessure aan haar linkerbeen.

"Ik ben heel erg teleurgesteld dat ik me moet terugtrekken. Ik had gehoopt om klaar te zijn voor het gravelseizoen, maar ik moet naar mijn lichaam luisteren. Ik kan niet wachten om volgend jaar terug te keren", aldus de 29-jarige Bertens, die als vierde geplaatst zou zijn in Charleston. Drie jaar geleden veroverde Bertens de titel in Charleston door in de finale de Duitse Julia Görges te verslaan.

De ernst van de blessure en hoe lang ze uit de roulatie is, is nog niet bekend. Bertens heeft haar deelname toegezegd aan de Billie Jean King Cup. Over twee weken, op 16 en 17 april, neemt Oranje het in Den Bosch op tegen China.

Tegenvallende terugkeer

Bertens keerde begin maart terug na een absentie van enkele maanden wegens een achillespeesoperatie. In Doha was ze in de eerste ronde kansloos en een week later verloor ze ook in Dubai haar eerste wedstrijd in twee sets.

Bertens reisde vervolgens af naar Miami, maar ook daar bleef succes achterwege. In de drie duels die ze dit jaar speelde, pakte ze in totaal slechts tien games.

Na een trainingsperiode op gravel, haar favoriete ondergrond, hoopte Bertens op vertrouwde bodem de negatieve spiraal te kunnen doorbreken. Ze zou in de eerste ronde een bye hebben en in de tweede ronde aantreden tegen een qualifier of de Amerikaanse Francesca Di Lorenzo.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021