Bertens niet naar WTA Belgrado door blessure Gepubliceerd op 14-5-2021 | Via ESPN

Bertens heeft nog altijd last van haar achillespeesblessure.

Kiki Bertens maakt volgende week niet haar opwachting op het WTA-toernooi van Belgrado. De nummer 17 van de wereld heeft nog altijd last van haar achillespeesblessure.

"Ik sta nog wat langer langs de kant, omdat mijn achillespees nog altijd niet goed aanvoelt", meldt de 29-jarige Bertens op Instagram. "De laatste weken zijn erg moeilijk en teleurstellend geweest, maar ik moet naar mijn lichaam luisteren. Er komen betere tijden aan."

Moeizame rentree Bertens

Bertens meldde zich ook af voor het WTA-toernooi van Rome, dat deze week gespeeld wordt. Over ruim twee weken begint Roland Garros.

De beste tennisster van Nederland liet zich in oktober vorig jaar opereren aan een achillespees waar ze al geruime tijd last van had. De winnares van tien WTA-titels revalideerde voorspoedig, maar sloeg de Australian Open over. Ze maakte begin maart haar rentree in Doha.

De terugkeer van Bertens op de WTA Tour verloopt echter moeizaam. Ze boekte eind vorige maand in Madrid pas haar eerste overwinning van dit jaar op de tour. Ook won ze een partij in de Billie Jean King Cup, maar op de tweede speeldag in Den Bosch kwam ze niet in actie.

Bertens hoopte op het nieuwe WTA-toernooi in de Servische hoofdstad wedstrijdritme op te doen in aanloop naar haar favoriete grandslamtoernooi in Parijs.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021