Beste drie vrouwen niet op meer op Roland Garros Gepubliceerd op 4-6-2021 | Via ESPN

Aryna Sabalenka verloor van Anastasia Pavlioetsjenkova uit Rusland in drie sets.

Roland Garros is na Ashleigh Barty en Naomi Osaka ook de als derde geplaatste Aryna Sabalenka kwijtgeraakt in het vrouwentoernooi. De Wit-Russische tennisster, nummer 4 van de wereld, moest het in de derde ronde afleggen tegen Anastasia Pavlioetsjenkova uit Rusland: 6-4 2-6 6-0.

De Australische Barty, nummer 1 van de wereld, gaf donderdag vanwege een heupblessure op in de tweede ronde. De Japanse Osaka, tweede op de wereldranglijst, trok zich eerder in de week terug uit het toernooi vanwege alle commotie rond haar persboycot. Simona Halep ontbreekt in Parijs vanwege een kuitblessure. De Roemeense is de mondiale nummer 3.

Sabalenka (23) was daardoor de hoogst geplaatste speelster die nog in het toernooi zat. In de aanloop naar Roland Garros had de Wit-Russin het graveltoernooi van Madrid op haar naam geschreven, door Barty in de finale te verslaan. Ze won haar eerste twee partijen op het gravel in Parijs vrij eenvoudig, maar Sabalenka werd vrijdag afgetroefd door Pavlioetsjenkova. De 29-jarige Russin, nummer 32 van de wereld, moest zich na de tweede set laten behandelen aan een bovenbeen. Met een ingepakt been trok ze de beslissende set met 6-0 naar zich toe.

Schuurs naar derde ronde
Demi Schuurs heeft de derde ronde bereikt in het vrouwendubbel op Roland Garros. Ze rekende met haar Amerikaanse partner Nicole Melichar gedecideerd af met het Roemeens/Kazachse koppel Andreea Mitu en Joelia Poetintseva: 6-2 6-0.

Schuurs (27) en Melichar zijn als derde geplaatst op het grandslamtoernooi in Parijs. Ze haalden begin dit jaar de halve finales op de Australian Open.

Mitu en Poetintseva waren geen partij. Schuurs en Melichar stonden in de eerste set een break toe, maar repareerden die heel snel en overklasten hun tegenstanders in het vervolg van de partij.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021