Bevrijdende zege Ajax dankzij getergde Tadic Gepubliceerd op 7-3-2020 | Via fox sports

Ajax heeft dankzij Dusan Tadic een bevrijdende zege geboekt in de Eredivisie. De zwalkende Amsterdamse koploper herpakte zich na een dramatische week met een 1-3 zege op sc Heerenveen.

Aanvoerder Tadic nam Ajax in Heerenveen in alle opzichten op sleeptouw. In een moeizame eerste helft waarin Chidera Ejuke en Alen Halilovic de thuisploeg op voorsprong hadden moeten zetten, ging de Serviër op ongekende wijze verbaal de strijd aan met Sergiño Dest.

Ajax haalde - met debutant Jurriën Timber centraal achterin - na een open eerste helft met kansen aan beide kanten met 0-0 de rust. In de tweede helft bevrijdde Tadic de Amsterdammers met twee doelpunten in een kort tijdbestek.

De aanvoerder scoorde met rechts in de 57ste minuut en stond op de goede plek voor een intikker met links in de 60ste minuut. Quincy Promes besliste daarna het duel met een hard schot via de onderkant van de lat: 0-3

Mitchell van Bergen gaf Heerenveen nog wat hoop met een goed geplaatst schot in de verre hoek (1-3), maar de langverwachte zege van Ajax kwam niet meer in gevaar. De ploeg van Erik ten Hag herovert de koppositie op AZ dat na winst op ADO even de Eredivisie-ranglijst aanvoerde.

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020