Blessure De Jong smet op royale zege Ajax Gepubliceerd op 13-4-2019 | Via fox sports

Het uitvallen van Frenkie de Jong met een lichte hamstringblessure ontsierde zaterdagavond een eenvoudige zege van Ajax op Excelsior: 6-2.

 

Na tien minuten opende Klaas-Jan Huntelaar de score met een bekeken wippertje over Alessandro Damen. Enigszins gelukkig maakte Dusan Tadic de 2-0. De Serviër is de eerste Ajacied die in acht thuisduels in de Eredivisie op rij scoort sinds Jari Litmanen in 1994 (toen twaalf keer op rij).

El Hamdaoui

Vijf minuten voor de pauze leek Huntelaar met zijn tweede Ajax aan een 3-0 voorsprong bij rust te helpen, maar Mounir El Hamdaoui deed tegen zijn oude club wat terug met een fraaie goal voor het team van debuterend trainer Ricardo Moniz.

Tadic maakte zijn tweede van de strafschopstip na ingrijpen van de VAR bij een overtreding van Ryan Koolwijk op Matthijs de Ligt. Huntelaar werd vervolgens de oudste Ajacied met een hattrick in de Eredivisie door voor de 5-1 te tekenen.

Invaller Kasper Dolberg zorgde voor de mooiste goal van de wedstrijd door een bal op zijn borst aan te nemen en met links hard binnen te volleyen. Het slotakkoord was voor Jeffry Fortes, die een voorzet van Ali Messaoud binnenkopte: 6-2.

PSV
Runner-up PSV kan morgen om 12.15 uur aan de bak om de achterstand in doelsaldo niet veel verder te laten oplopen dan het nieuwe gat van veertien doelpunten. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
KNVB start met VAR-communicatie op videoschermen in Eredivisie Gepubliceerd op 14-10-2019
Eredivisie
Nederlandse voetbalwereld vraagt aandacht voor LHBTI acceptatie Gepubliceerd op 9-10-2019
Eredivisie
Effectieve Van Aanholt is ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 8-10-2019
Fox Sports
Malen uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-10-2019
Eredivisie
Nils Röseler: vaste waarde bij VVV-Venlo Gepubliceerd op 2-10-2019