Blunderend Heracles hard onderuit tegen Heerenveen Published on 4-8-2019 | By fox sports

Heracles Almelo is heel slecht begonnen aan het Eredivisie-seizoen. De nummer zeven van het vorige Eredivisie-seizoen ging in eigen huis hard onderuit tegen sc Heerenveen: 0-4.

Hoewel er drie doelpunten werden gemaakt in het eerste half uur, viel het opvallendste moment te bewonderen voor de goals werden gemaakt. De fanatieke supporters van Heracles hadden als protestactie een kip het stadion binnengesmokkeld en lieten het dier op het kunstgras in Almelo rondscharrelen. Na een vruchteloze achtervolging van aanvoerder Dario Van den Buijs wist een Heracles-steward de kip toch van het veld te krijgen.

 

Thuisploeg van de leg 

Na de 'kip-onderbreking' leek Heracles het meest van slag. Na twee flaters in de Heracles-defensie en een knappe goal van Jordy Bruijn stond het na 28 minuten al 0-3. 

De openingstreffer kwam op naam van â€‹Ibrahim Drešević na een enorme fout van Janis Blaswich. De Duitse doelman dook over de bal heen na een vrije trap van Drešević. Bruijn verdubbelde daarna de score na een dribbel en een schot in de verre hoek. 

Heracles hardleers

Heracles bracht zichzelf daarna nog meer in de problemen door te blijven volharden in het opbouwen onder druk van Heerenveen. Na een paar hachelijke momenten waar de Almeloërs nog ontsnapten, schonken Blaswich en Maximilian Rossmann Mitchell van Bergen alsnog de derde treffer.

Bruijn snoepte de bal af van Rossmann - die op een lastig moment werd aangespeeld door zijn doelman - Van Bergen vond daarna de verre hoek: 0-3. Rossmann werd na die fout en een woordenwisseling met Blaswich meteen vervangen door invaller Mats Knoester.

Heerenveen houdt stand

sc Heerenveen kwam daarna niet echt meer in de problemen. De Friezen blonken vorig seizoen nog uit in het weggeven van een riante voorsprong, maar hielden onder de nieuwe hoofdtrainer Johnny Jansen relatief eenvoudig stand.

De kansen die er kwamen op een aansluitingstreffer, waren niet besteed aan Alexander Merkel, Silvester van der Water, Cyriel Dessers en Mauro Júnior. Chidera Ejuke bepaalde in blessuretijd de eindstand nog op 0-4 na een snelle counter. Heerenveen is door de ruime zege de nieuwe koploper van de Eredivisie. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Robin Gosens Published on 27-1-2020
Eredivisie
Vuckic bezorgt PSV nieuwe zeperd met wonderschoon doelpunt Published on 27-1-2020
Eredivisie
Willem II rijgt records aaneen Published on 24-1-2020
Eredivisie
Twee mijlpalen lonken voor Lex Immers Published on 23-1-2020
Eredivisie
Doe jij mee met het Fan Onderzoek 2019/'20? Published on 23-1-2020