Blunderende Bizot maakt bizarre comeback Sparta mogelijk Gepubliceerd op 4-10-2020 | Via fox sports

AZ heeft op onwaarschijnlijke wijze de eerste seizoenszege in de Eredivisie uit handen laten glippen. De Alkmaarders stonden na een helft met 0-4 voor, maar gaven na rust op bizarre wijze de zege uit handen.

Tot de veertigste minuut swingde AZ op Het Kasteel tegen een hopeloos Sparta Rotterdam. Door twee goals van Zakaria Aboukhlal en twee goals van Dani de Wit, beide doelpuntenmakers scoorden eenmaal op aangeven van debutant Jesper Karlsson, stonden de Alkmaarders met 0-4 voor. 

Vanaf dat moment ging echter alles fout voor de ploeg van Arne Slot. Teun Koopmeiners, penaltyspecialist pur sang, miste vanaf elf meter de kans op 0-5, waarna Sparta Rotterdam aan een onwaarschijnlijke comeback begon.

Marco Bizot deed Sparta de 1-4, 2-4 en 3-4 cadeau en moest bovendien van het veld na het veroorzaken van de penalty waaruit de derde Rotterdamse goal viel. Vooral de 1-4 was opmerkelijk. Bizot gaf vlak voor zijn eigen doel een indirecte vrije trap weg na miscommunicatie met Koopmeiners.

Invaller-doelman Hobie Verhulst kon de 4-4 van Sven Mijnans vervolgens ook niet voorkomen. Het is de tweede keer op rij dat AZ een riante voorsprong uit handen geeft. Vorige week verspeelden de Alkmaarders een 3-1 voorsprong bij Fortuna Sittard. 

Sparta Rotterdam is de tweede ploeg ooit die terugkomt van een 0-4 achterstand in een reguliere speelronde in de Eredivisie, na Telstar tegen NAC Breda op 16 maart 1969 (4-4). In 2006 kwam RKC Waalwijk in een play-offduel eveneens terug tot 4-4 na een 0-4 ruststand voor tegenstander Vitesse.

Na drie wedstrijden heeft AZ nu drie keer gelijkgespeeld.Sparta heeft het eerste punt in dit eredivisieseizoen te pakken. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Heldhaftig Heerenveen op jacht naar beste seizoenstart ooit Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Spandoeken met fans zichtbaar op tribunes Heracles Almelo Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Stagevacature: social media Eredivisie 2021 Gepubliceerd op 14-10-2020
Eredivisie
41 wijzigingen in Eredivisie door Europees succes Gepubliceerd op 12-10-2020