Boadu helpt tiental AZ aan punt na rode kaart Stengs Gepubliceerd op 19-9-2020 | Via fox sports

AZ is het Eredivisie-seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen PEC Zwolle. De Alkmaarders knokten zich met tien man naast PEC. Clint Leemans scoorde voor rust voor de Zwollenaren, Myron Boadu redde een punt voor AZ.

AZ kreeg vorige week nog vrijaf bij de competitiestart om zich optimaal voor te bereiden op de voorronde van de Champions League, maar zowel het duel met Dinamo Kiev (2-0 verlies) als de ontmoeting met PEC leverde geen bevredigend resultaat op.

De Alkmaarders hadden het heel moeilijk met de bezoekers uit Zwolle en kregen het nog lastiger na een rode kaart voor Calvin Stengs. De buitenspeler kreeg rood voor een wilde tackle op Kenneth Paal. Voor rust scoorde Clint Leemans ook nog de 0-1 met een fraai afstandsschot.

PEC zakte na rust ver weg en gaf de zege uit handen tegen AZ, dat in ondertal bleef vechten voor een resultaat. Myron Boadu beloonde de inzet van de Alkmaarders, de spits prikte de bal met links binnen uit de rebound: 1-1. Ook Zwolle beëindigde het duel met tien man met rood voor Thomas Lam. De Fin maakte een natrappende beweging. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020
Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Heldhaftig Heerenveen op jacht naar beste seizoenstart ooit Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Spandoeken met fans zichtbaar op tribunes Heracles Almelo Gepubliceerd op 16-10-2020