Boadu voor het eerst Eredivisie Speler U21 van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021 | Via ESPN

De talentvolle spits heeft met AZ een uitstekende maand achter de rug.

Myron Boadu is voor het eerst verkozen tot Speler U21 van de Maand. "Ja, het werd tijd. Mooi, heel mooi", zegt de AZ-spits in gesprek met Fresia Cousiño Arias. "Deze bokaal gaat naar mijn moeder. Mijn moeder is iets meer van de individuele prijzen." 

Topmaand met AZ

Boadu met AZ een uitstekende maand achter de rug. De Alkmaarders wonnen van FC Emmen (0-1), sc Heerenveen (3-1), VVV-Venlo (1-4) en Feyenoord (4-2) en klommen van een vijfde plek naar de top 3 in de Eredivisie. Myron Boadu liet in deze vier duels zijn killersinstinct zien: de 20-jarige Amsterdammer zag al zijn vijf schoten op doel eindigen in een doelpunt.

Het hoogtepunt was afgelopen zondag: Boadu werd met zijn 20 jaar en 45 dagen de tweede jongste speler met een hattrick tegen Feyenoord, na Marco van Basten (18 jaar en 322 dagen in 1983). Sinds zijn debuut in augustus 2018 staat de teller van Boadu op 28 Eredivisietreffers.

Naast doelpunten noteerde Boadu in februari één assist, 23 balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied en is hij verkozen tot Man of the Match van de wedstrijd AZ - Feyenoord.

Moeilijkste moment

Momenteel is Boadu 'on fire', maar eerder dit seizoen heeft hij ook een mindere periode gekend. "Ik kwam terug van corona en belandde op de bank een paar wedstrijden. Het was niet vanzelfsprekend dat ik er weer in kwam. En als ik erin kwam maakte ik mijn goals niet. Dat was wel echt het moeilijkste moment, vlak na corona."

Malen beste speler van de maand

In een voor PSV minder succesvolle maand, met acht punten uit vier Eredivisie-wedstrijden en uitschakeling in de Europa League en KNVB Beker, sprong Donyell Malen in de statistieken eruit als positieve uitblinker. Hij is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. Lees hier meer over de uitreiking van de bokaal. 

Dit is het volledige Elftal van de Maand februari: Kostas Lamprou (RKC Waalwijk), Yukinari Sugawara (AZ), Melle Meulensteen, Ahmed Touba (beiden RKC Waalwijk), Owen Wijndal (AZ), Jens Toornstra (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Orkun Kökçü (Feyenoord), Donyell Malen (PSV), Sébastien Haller (Ajax) en Myron Boadu (AZ).

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021