Brama blijft na excuses Boschker bij FC Twente Gepubliceerd op 6-7-2020 | Via fox sports

Wout Brama blijft bij FC Twente voetballen. De middenvelder, die volgende maand zijn 34e verjaardag viert, had een aflopend contract in Enschede, maar bereikte met de clubleiding een akkoord over verlenging met een jaar.

Daar ging wel een gesprek met keeperstrainer Sander Boschker aan vooraf. Boschker bood zijn voormalige teamgenoot excuses aan voor wat eerder dit jaar gebeurde. 

De oud-doelman van Twente had zich in februari tijdens een vertrouwelijk gesprek met boze supporters na de verloren wedstrijd tegen FC Emmen nogal kritisch uitgelaten over Brama, met wie hij in 2010 de landstitel veroverde. Het gesprek werd opgenomen en al snel openbaar gemaakt.

"Ik ben blij met dit nieuwe contract en dat mijn toekomst bij FC Twente ligt" vertelt Wout Brama. “Ik denk dat ik absoluut nog van waarde kan zijn voor de nieuwe ploeg. Ik zal in ieder geval alles doen wat in mijn mogelijkheden ligt om het tot een succesvol seizoen te maken. Gelukkig heb ik vorige week  met Sander Boschker de problemen van vorig seizoen uit kunnen praten. De manier waarop ik tijdens het bewuste gesprek met supporters na afloop bij FC Emmen werd neergezet vond ik niet kunnen. Ik zet daar  nu een streep onder, dat ligt achter ons. We gaan verder, we hebben elkaar hard nodig. Ik heb er heel veel zin in."

Boschker: "excuses aangeboden"

Datzelfde geldt voor Sander Boschker: "Vorige week hebben Wout en ik elkaar inderdaad uitgebreid gesproken. De manier waarop ik tijdens het bewuste gesprek over Wout heb gesproken was niet goed. Het beeld dat ik van Wout heb geschetst was niet correct. Dat heb ik met Wout kunnen bespreken en ik heb daarvoor mijn excuses aangeboden. We hebben afgesproken om het achter ons te laten. Het is mooi dat Wout voor de club behouden blijft.” 

Ook algemeen directeur Paul van der Kraan is blij met de contractverlenging van Wout Brama. “Het is heel goed voor FC Twente dat Wout bijtekent, onze technische mensen denken dat hij komend seizoen een belangrijke schakel kan zijn in het nieuwe team. Vorig seizoen kwam Wout na een gesprek tussen staf en supporters in een kwaad daglicht te staan. Zo ken ik Wout helemaal niet. De manier waarop we daarna met de situatie zijn omgegaan was niet goed. Het kan niet zo zijn dat er op die manier openlijk over een werknemer wordt gesproken, dat is FC Twente onwaardig en daarvoor zijn excuses op zijn plaats. We wensen Wout een goed seizoen toe en uiteindelijk hopen we dat hij ook daarna van waarde gaat zijn voor FC Twente, in welke vorm dan ook." (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021