Cala ontkent racisme: "Diakhaby heeft het verzonnen of verkeerd begrepen" Gepubliceerd op 6-4-2021 | Via ESPN

Beide spelers hebben stellig gereageerd op het incident van afgelopen zondag.

 

Juan Cala ontkent Valencia-speler Mouctar Diakhaby zondag racistisch te hebben bejegend. Nadat het La Liga-duel tussen beide ploegen tijdelijk werd stilgelegd, kondigde de Spaanse bond een onderzoek aan naar het incident.

Diakhaby en Cala kregen na een halfuur ruzie over een hard duel. "Ik zei dat hij me met rust moest laten. Daarna beschuldigde hij me opeens van racisme", aldus Cala. "Hij heeft me verkeerd verstaan of iets verzonnen, ik weet het niet."

Cala voelde zich genoodzaakt om een persconferentie te geven. "Ik word ten onrechte gelyncht in de media, als dit zo doorgaat dan stop ik met voetballen", verklaart de Spanjaard. "Allerlei mensen hebben mij veroordeeld, zonder enig bewijs en voor het eigen belang."

De verdediger van Cádiz overweegt naar de rechter te gaan voor zijn publieke 'lynch'. "Ik ga juridische stappen ondernemen tegen iedereen die heeft geprobeerd mijn eer te schaden", foetert Cala. "In onze grondwet staat dat je onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is."

'We geloven je niet'

De verklaringen van beide spelers en clubs staan lijnrecht tegenover elkaar. Valencia bracht dinsdag naar aanleiding van de persconferentie van Cala een officieel statement naar buiten. Daarin valt onder meer te lezen: "'Hij heeft een mogelijkheid laten liggen om zijn fout toe te geven en zijn verontschuldigingen aan te bieden."

 

Ook Diakhaby is stellig over wat hem is overkomen afgelopen weekend. Vlak voor de persconferentie van Cala plaatste Diakhaby een video op Twitter.

De 24-jarige verdediger reageert daarin voor het eerst op het incident. "Het is nu enkele dagen geleden en ik heb de rust om te praten over wat er gebeurd is", zegt de Fransman. "De woorden die een speler van Cádiz tegen me zei waren: 'Negro de mierda'. Dat is niet te tolereren."

Diakhaby sluit zijn video af door te zeggen dat het  hem veel verdriet heeft gedaan. "Inmiddels voel ik me weer goed, maar ik hoop dat La Liga een hoge straf uitdeelt. Ik ben blij met de steun van mijn ploeggenoten, mijn trainers en de club, die me volledig steunen in deze zaak."

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021