CAS behandelt zaak Onana op 2 juni Gepubliceerd op 18-5-2021 | Via ESPN

Ajax hoopt op strafvermindering voor Onana.

Het internationale sporttribunaal CAS behandelt de zaak rondom de dopingschorsing van Ajax-doelman André Onana op 2 juni. Dat heeft het CAS laten weten.

Onana werd begin februari voor 12 maanden geschorst nadat hij positief was bevonden bij een out of competitioncontrole. De doelman gaf zelf aan dat hij het verboden middel furosemide per ongeluk tot zich had genomen. Hij zou een medicijn van zijn vrouw hebben geslikt in plaats van zijn eigen medicatie. Ajax ging daarna in beroep tegen de schorsing.

Hoop op strafvermindering

Advocaat Dolf Segaar liet destijds aan de NOS weten dat hij kansen ziet op strafvermindering. "Dat men in hoger beroep gaat, is omdat die kans er is. Er zullen weer andere arbiters naar kijken dan in eerste instantie is gedaan. Het CAS mag alles opnieuw zelf bekijken en de kans bestaat dat zij andere waardes hebben dan de UEFA."

Het CAS zal op 2 juni de partijen horen. Mocht het CAS de straf handhaven dan kan de Kameroener pas in februari 2022 weer in actie komen voor Ajax. Medio 2022 loopt het contract van Onana af, club en speler werden het in een eerder stadium nog niet eens over contractverlenging.

Bij Ajax staan komend seizoen naast Onana ook Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Kjell Scherpen onder contract. Scherpen wordt verhuurd aan PEC Zwolle. De Amsterdammers zouden momenteel in de markt zijn voor Go Ahead-doelman Jay Gorter.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021