Cerny voor het eerst in selectie Tsjechië Gepubliceerd op 9-11-2020 | Via fox sports

Vaclav Cerny verkeert in uitstekende vorm bij een goed draaiend FC Twente en dat is in zijn vaderland Tsjechië niet onopgemerkt gebleven. De buitenspeler is door bondscoach Jaroslav Silhavy voor het eerst geselecteerd voor het nationale elftal.

"Dit is een heel mooi moment voor mij‘’, reageert Cerny op de clubwebsite van FC Twente. "Ik heb hier hard voor gewerkt en zie dit echt als een beloning. De laatste tijd ging het erg goed en hoopte ik er al stiekem op. Als je er dan ook daadwerkelijk bij zit, voelt dat geweldig."

De Tsjech tekende na jarenlang Ajax vorig jaar bij FC Utrecht, maar dat bleek geen goed huwelijk. Bij FC Twente, dat hem huurt van de Domstedelingen, komt de 23-jarige linkspoot dit seizoen volledig tot zijn recht. Cerny staat na acht Eredivisie-duels op vier doelpunten en vijf assists.

Tsjechië speelt woensdag een oefeninterland in en tegen Duitsland. Daarna spelen de Tsjechen in de Nations League tegen Israël (15 november) en Slowakije (18 november).

Zondag werd bekend dat de 23-jarige doelman Joël Drommel zich voor het eerst mag melden bij het Nederlands elftal. Het was voor de eerste keer sinds 2014 dat een selectiespeler van FC Twente in aanmerking voor Oranje komt. Destijds werd Quincy Promes geselecteerd. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020