Chacón schiet FC Emmen in extremis naar overwinning tegen VVV Gepubliceerd op 26-1-2019 | Via fox sports

FC Emmen heeft diep in blessuretijd de winst gepakt bij VVV-Venlo. De Colombiaan Michael Chacón bezorgde de ploeg van trainer Dick Lukkien in de vijfde minuut van de extra tijd de volle buit: 2-3.

 

FC Emmen had vorige week dankzij twee doelpunten in de slotfase van invaller Nicklas Pedersen al een punt gepakt tegen koploper PSV (2-2). Met 21 punten neemt de debutant op het hoogste niveau nu de dertiende plaats in. VVV blijft met 26 punten de nummer zeven.

De thuisclub kwam in de twintigste minuut op voorsprong. Een voorzet van Patrick Joosten werd slecht verwerkt door Caner Cavlan, waarna Johnatan Opoku de bal vallend langs keeper Kjell Scherpen werkte. Alexander Bannink schoot Emmen al snel weer langszij. Na ruim een uur kopte Jafar Arias de gepromoveerde club op voorsprong, maar ook nu werd het al snel weer gelijk. Een voorzet van Joosten belandde voor de voeten van Opoku, die binnen tikte. Scheidsrechter Christiaan Bax en de videoarbiters moesten lang naar de beelden kijken omdat ze dachten aan buitenspel, maar dat bleek niet voor Opoku te gelden.

In de slotfase waren de beste kansen voor VVV, maar Scherpen voorkwam een treffer van Joosten en Peniel Mlapa kopte de bal net naast. Chacón was in de extra tijd aan de andere kant wel trefzeker. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019
Eredivisie
Ajax wervelt aan de hand van Tadic langs Emmen Gepubliceerd op 11-8-2019
Eredivisie
Huntelaar op jacht naar zijn 350e clubdoelpunt Gepubliceerd op 9-8-2019