Chaos bij ADO compleet: Van As vrijgesteld van werk, Jansma treedt terug Gepubliceerd op 17-12-2019 | Via fox sports

ADO Den Haag heeft technisch directeur Jeffrey van As vrijgesteld van werk. De Haagse Eredivisionist maakte het nieuws dinsdag bekend op de clubwebsite. Ook Kees Jansma speelt niet langer een rol bij ADO.

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi: “Met name door de gang van zaken in het huidige seizoen was er onvoldoende draagvlak bij de Raad van Commissarissen om het contract van Jeffrey te verlengen. Daarna is hij vrijgesteld van werkzaamheden, zodat hij de tijd krijgt om zich te oriënteren op de toekomst, maar wij ook verder kunnen kijken met betrekking tot het technische beleid voor de langere termijn.”

Eerder op de dag heeft Jansma besloten om niet langer bij ADO Den Haag actief te zijn als adviseur van de directie. Jansma licht toe: “Ik ben afgelopen zomer uit liefde voor ADO Den Haag ingestapt als directieadviseur. Ik heb getracht om de club te voorzien van goede adviezen, maar het échte gevoel dat deze terug te zien zijn in het beleid ontbreekt. Hoewel er sprake is van een verschil in inzicht en ik het erg jammer vind dat het zo gelopen is, zal ik altijd supporter blijven van deze mooie club.”

Hamdi over het vertrek van Jansma: “We betreuren de keuze van Kees om terug te treden als adviseur van de directie, maar respecteren zijn besluit. Hoewel ook het vertrek van Kees zeer vervelend is, nemen we afscheid met een handdruk en hebben we tegen Kees gezegd dat hij hier altijd welkom zal zijn.”

ADO zit ook zonder hoofdtrainer na het vertrek van Alfons Groenendijk. De ervaren Engelsman Alan Pardew wordt genoemd als opvolger van Groenendijk. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020