'Cirque du Soleil- artiest' Dennis Johnsen wekt irritatie bij PEC Published on 3-8-2019 | By fox sports

Na afloop van de wedstrijd PEC Zwolle - Willem II, die in 1-3 eindigde, ging het vooral over Dennis Johnsen. De Noorse linksbuiten luidde een doelpunt in door een verkeerde terugspeelbal en irriteerde medespelers en trainer met onnodige frivoliteiten.

Johnsen speelde bij een 1-0 voorsprong zomaar de bal in de voeten van Willem II-er Vangelis Pavlidis. De Griek kapte naar zijn linkerbeen en liet Xavier Mous kansloos met een harde schuiver. 

Vervolgens leed de van Ajax gehuurde Noor nog een aantal keer balverlies met hakjes en een voorzet achter zijn standbeen langs. Aanvoerder Etiënne Reijnen en trainer John Stegeman wonden zich achteraf op over het gedrag van Johnsen. 

Cirque du Soleil

"Het gaat af en toe helemaal nergens over wat voor ballen wij inleveren. En dan gaan we ook nog allemaal leuke Cirque du Soleil-capriolen uithalen, daar werd ik ziek van," aldus Reijnen. "We staan achter en dan lijden we zo onnodig balverlies. Willem II geniet daarvan, daar kunnen ze in de omschakeling van profiteren."

Acrobaat

"Wij weten wat Dennis kan, aan de bal is hij belangrijk voor ons en kan hij goede dingen doen. Maar hij moet leren waar hij die dingen kan doen," vult Stegeman aan. "Dat is hem al een paar keer gebeurd in de voorbereiding, toen kon hij het nog rechtbreien. Je mag acties maken, maar het moet wel gepast zijn. Als je achter staat, hoef je van mij niet de acrobaat uit te hangen."

De opmerkingen van Reijnen en Stegeman waren niet nieuw voor Johnsen, die ook voor de camera verscheen. "Een circusartiest? Dat heb ik wel eens vaker gehoord ja. Bij iedere club waar ik gespeeld heb," reageerde hij. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019