Clasie voor het eerst in de basis bij AZ Gepubliceerd op 18-8-2019 | Via fox sports

Jordy Clasie heeft voor het eerst een basisplaats gekregen bij AZ. Trainer Arne Slot laat de 28-jarige Haarlemmer na een aantal invalbeurten starten in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, die in Den Haag wordt gespeeld omdat een gedeelte van het dak van het eigen stadion is ingestort.

Clasie begint op het middenveld, omdat Teun Koopmeiners een linie naar achteren is gezakt. Koopmeiners vormt samen met Pantelis Hatzidiakos het centrale verdedigingsduo van de Alkmaarders.

Normaal gesproken staan daar Ron Vlaar en Stijn Wuytens, maar beide verdedigers vielen donderdag vanwege fysieke problemen uit tijdens de gewonnen return in de voorronde van de Europa League tegen FC Marioepol (4-0). Ook die wedstrijd werd in Den Haag gespeeld.

Bij FC Groningen vervangt Bart van Hintum de geschorste aanvoerder Mike te Wierik, die vorige week tegen FC Twente (1-3) met rood van het veld werd gestuurd. Ramon Lundqvist kreeg toen ook rood, maar die kaart werd geseponeerd. De Zweedse middenvelder kan daarom tegen AZ gewoon meedoen. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem Janssen verrast zieke Wessel in bijzondere skybox WKZ Gepubliceerd op 25-2-2020
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Henk Veerman Gepubliceerd op 25-2-2020
Eredivisie
Officieel: Ziyech rondt transfer naar Chelsea af Gepubliceerd op 24-2-2020
Eredivisie
Buijs zorgt voor stabiliteit bij FC Groningen Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
PSV vol vertrouwen naar Vitesse Gepubliceerd op 21-2-2020