Coach Brood pakt met ADO tegen Heerenveen eerste punt: 1-1 Gepubliceerd op 28-11-2020 | Via fox sports

ADO Den Haag heeft onder de nieuwe trainer Ruud Brood het eerste punt gepakt. Een week na het pak slaag bij Sparta in Rotterdam (6-0) eindigde het thuisduel met sc Heerenveen in 1-1. Vorig seizoen hielden beide clubs elkaar in de Eredivisie ook al twee keer in evenwicht.

ADO opende sterk en kwam in de 13de minuut op voorsprong dankzij David Philipp, die goed door Pascu in de diepte werd aangespeeld en koelbloedig afrondde (1-0). Een kwartiertje later moest de Duitser geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger was Ricardo Kishna, die zijn langverwachte rentree maakte. De oud-Ajacied stond door fysieke en mentale problemen ruim 3 jaar aan de kant.

Kishna, die bij vlagen aardige dingen liet zien en het duel als aanvoerder afsloot, kwam bij een stand van 1-1 het veld in. Joey Veerman strafte in de 16de minuut de zwakke dekking in de Haagse defensie af met een bekeken schot in de verre hoek. ADO-keeper Luuk Koopmans zorgde daarna met rare capriolen voor de nodige onrust, maar Heerenveen verzuimde toe te slaan.

Na de pauze had de Friese ploeg een flink overwicht. De scherpte ontbrak echter om het ploeterende ADO op achterstand te zetten. Rodney Kongolo miste van dichtbij de grootste kans (over). Het eindsignaal kwam voor de Haagse club als een verlossing. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021