Conceptprogramma Eredivisie bekend: FC Utrecht - AZ seizoensopening Gepubliceerd op 22-7-2020 | Via fox sports

De KNVB heeft het conceptprogramma van het Eredivisie-seizoen 2020/21 bekendgemaakt. FC Utrecht begint het nieuwe seizoen op zaterdag 12 september tegen AZ.

De seizoensopening tussen FC Utrecht en AZ wordt afgetrapt om 16:30 uur, een nieuwe tijdstip. Dit is één van de wijzigingen die de KNVB voor komend seizoen heeft doorgevoerd. In vergelijking met de afgelopen seizoenen zijn op het seizoen 2020/21 de volgende wijzigingen van toepassing:

• Geen wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal;
• De play-offwedstrijden worden afgewerkt over één duel in plaats van over twee duels;
• De speeldata en -tijden vanaf speelronde 22 (na de winterstop) worden pas eind december bekendgemaakt;
• Er is een nieuwe speeltijd aan het programma toegevoegd: zaterdag 16.30 uur. Alle clubs hebben komend seizoen één thuiswedstrijd op dat tijdstip.
• Mocht het onverhoopt noodzakelijk zijn, dan zijn er extra momenten ingebouwd waarop wedstrijden kunnen worden ingehaald.

Verder doet de KNVB  er alles aan om de competities uit te spelen. Om dat te bewerkstelligen zijn de volgende voorwaarden gecreëerd:

• Spelers, staf en scheidsrechters worden gedurende de competities voortdurend getest;
• De coronaprotocollen blijven dit seizoen van kracht. Van daaruit kan geschakeld worden naar volle stadions, maar indien noodzakelijk ook naar spelen zonder publiek;
• Alle clubs hebben afgesproken om hun stadion ter beschikking te stellen, mocht er in een bepaalde regio sprake zijn van een lockdown en een club niet terecht kan in het eigen stadion;
• In principe worden wedstrijden niet uitgesteld. De enige uitzondering op die regel is een complete corona-uitbraak binnen een selectie.

Robben krijgt direct bezoek van PSV 

In de eerste speelronde krijgt Arjen Robben met FC Groningen direct zijn oude club PSV op bezoek. Op zondag 13 september staat om 16:45 uur namelijk de wedstrijd FC Groningen - PSV op het programma. Diezelfde dag neemt Ajax het op tegen Sparta Rotterdam. Feyenoord opent het seizoen een dag eerder op bezoek bij PEC Zwolle. 

Spektakel in januari

Verder valt het op dat er in januari ontzettend veel topwedstrijden op het programma staan. Januari is toppermaand. In die maand is namelijk een groot aantal topwedstrijden ingepland. Zo zien we op 10 januari Ajax - PSV, op 13 januari PSV - AZ en op 17 januari staat De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord alweer op het programma. En daar blijft het niet blij in januari, want er staan nog 6 absolute krakers op het programma.


 Hopelijk volle stadions 

Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal, wist dat het lastig zou zijn om de competitieprogramma’s voor komend seizoen samen te stellen: "Meer obstakels dan andere jaren en meer dan 200 verzoeken van alleen al de achttien Eredivisieclubs. We hebben alle scenario’s uitgewerkt om de competities uit te spelen en hebben alle partijen om maximale flexibiliteit gevraagd. Daaruit zijn deze programma’s voortgekomen. We zijn er uiteindelijk in geslaagd om alle topduels, tussen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV, zo laat mogelijk in te plannen, wanneer we hopelijk weer in volle stadions kunnen spelen."

De KNVB heeft gevraagd aan de clubs tegen welke tegenstander ze graag zo laat mogelijk zouden willen spelen. "Alle wensen van de clubs in de Eredivisie hebben we kunnen inwilligen, in de Keuken Kampioen Divisie heeft iedereen minimaal één voorkeur gekregen. Het was een ongekende puzzel in deze complexe tijden, maar wij denken dat we er goed in geslaagd zijn om zo passend mogelijke competitieprogramma’s te maken."

Het volledige conceptprogramma van de Eredivisie is te vinden op de website van de KNVB. Meer informatie over de Keuken Kampioen Divisie vind je hier. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020