Coronatest verplicht twee weken voor competitiestart Gepubliceerd op 1-8-2020 | Via fox sports

Spelers, staf en scheidsrechters uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie worden vanaf twee weken voor de start van de competitie verplicht getest op het coronavirus. De coronaprotocollen blijven daarna het gehele seizoen van kracht. Voor die tijd, dus in de voorbereidingsfase, ligt de verantwoordelijkheid bij de clubs zelf.

Een woordvoerder van de KNVB laat dat weten naar aanleiding van het niet doorgaan van de wedstrijd tussen PSV en UNA vrijdagavond.Een speler van UNA kreeg kort voor aanvang te horen dat hij positief had getest. De spelersbus was toen al op weg naar Eindhoven. Voor PSV was dat reden het coronaprotocol aan te scherpen. De Eindhovense club wil voorlopig alleen nog maar oefenwedstrijden spelen als alle spelers vooraf zijn getest op het coronavirus.

De KNVB is blij met eigen initiatieven en maatregelen en neemt vanaf twee weken voor de start van het betaalde voetbal de regie in handen. "Voor die twee weken is gekozen om de voortgang van de competitie te waarborgen. Spelers hebben dan nog de tijd om te herstellen", aldus een woordvoerder.

Eerder liet de KNVB al weten dat wedstrijden in principe niet worden uitgesteld. De enige uitzondering op die regel is wanneer een club geen selectie op de been kan brengen.

De Keuken Kampioen Divisie begint vrijdag 28 augustus en de Eredivisie zaterdag 12 september. (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vanavond live in speelronde 3 van de eDivisie: topper Ajax - PSV Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Prachtig eerbetoon Doesburg en Danilo in voetsporen Romário Gepubliceerd op 24-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020