Curaçao stapje dichter bij WK dankzij 8-0 in extra tijd Gepubliceerd op 6-6-2021 | Via ESPN

Kenji Gorré bezorgde Curaçao de 8-0 in extra tijd en dat kan wel eens een hele belangrijke goal zijn.

Curaçao heeft zich in een uitstekende uitgangspositie gemanoeuvreerd om de tweede ronde van de WK-kwalificatie te bereiken. Door een 8-0 overwinning op de Britse Maagdeneilanden heeft het land in de nacht van dinsdag op woensdag in de laatste groepswedstrijd aan een gelijkspel tegen concurrent Guatamala genoeg voor een plek in de volgende kwalificatieronde. Kenji Gorré, de zoon van de bondscoach van Suriname, maakte in de extra tijd de ongelooflijk belangrijke 8-0.

Normaal gesproken is een 8-0 er één voor de statistieken, maar nu niet. Er gaat maar 1 land door in de groep. En in de kwalificatiereeks voor het WK in Qatar geeft het doelsaldo straks de doorslag en als dat gelijk is, telt het aantal gemaakte doelpunten. Guatamala is de enig overgebleven concurrent voor Curaçao en noteert 14 voor en 0 tegen na 3 duels. De mannen van bondscoach Guus Hiddink, die zich vanwege de naweeën van corona laat vervangen door Patrick Kluivert, stonden op 7-1 na 2 wedstrijden. Door die 8-0 is dat nu dus 15-1 geworden. Beide +14, maar Curaçao heeft een doelpunt meer gemaakt en hoeft dus straks in Willemstad niet per se te winnen, een gelijkspelletje genoeg. Dat is natuurlijk een wereld van verschil.

En dat die belangrijkste achtste treffer pas gemaakt werd in de extra tijd, was helemaal knettergek, want binnen 27 (!) minuten stond Curaçao al 6-0 voor. Oud-Heraclied Brandley Kuwas opende na 7 minuten de score. NAC-verdediger Michaël Maria maakte 2 minuten later de 2-0. En weer 120 seconden verder tekende Leandro Bacuna, ex-Groningen, voor de 3-0. Via 2 goals van Charlison Benschop en weer Maria liep de score verder op.

Het wachten was op een verdere vernedering, maar die bleef uit. In de rust wisselde Kluivert vier keer. Eén van die invallers was Gorré, die net binnen het uur de 7-0 maakte en dus in de slotseconden die laatste, o zo belangrijke achtste treffer. De weg naar Qatar is nog heel lang voor Curaçao, maar het stapje naar de ronde is in ieder geval wat makkelijker geworden. Met dank aan Gorré, die later in het kwalificatietraject misschien nog wel tegenover zijn vader staat.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021