Curieuze goals helpen AZ in Heerenveen aan winst en vierde plaats Gepubliceerd op 27-1-2019 | Via fox sports

AZ heeft het lastige uitduel met Heerenveen winnend weten af te sluiten. De Alkmaarders wonnen in het Abe Lenstra Stadion met 0-2 door een knullig eigen doelpunt van Sherel Floranus en een bizarre maar prachtige goal van Oussama Idrissi.

In de eerste helft kwamen beide teams nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Rechtsback Floranus hielp AZ in de tweede helft een handje door de bal onhandig in zijn eigen doel te glijden: 0-1. 

AZ-aanvaller Idrissi besliste in 78ste minuut op curieuze doch schitterende wijze de wedstrijd. De defensie en doelman van Heerenveen liepen te slapen bij een corner van de Alkmaarders en Idrissi schoot de bal er direct in: 0-2.

De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar voor de ploeg van John van den Brom. AZ liet nog kansen liggen op een ruimere overwinning.

AZ neemt door de overwinning de vierde plek in de Eredivisie over van Vitesse. De club uit Arnhem liet zich eerder op de dag in Sittard verrassen door Fortuna. Heerenveen blijft door de nederlaag steken op plaats elf. De Friezen weten al vier wedstrijden op rij niet wat winnen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda Gepubliceerd op 18-2-2019
Eredivisie
Eredivisieclubs helpen 280 fans met overgewicht gezonder te leven Gepubliceerd op 14-2-2019
Eredivisie
PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019
Eredivisie
Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019
Eredivisie
Patrick Joosten uitgeroepen tot Speler van de Maand januari Gepubliceerd op 30-1-2019