Curieuze goals helpen AZ in Heerenveen aan winst en vierde plaats Gepubliceerd op 27-1-2019 | Via fox sports

AZ heeft het lastige uitduel met Heerenveen winnend weten af te sluiten. De Alkmaarders wonnen in het Abe Lenstra Stadion met 0-2 door een knullig eigen doelpunt van Sherel Floranus en een bizarre maar prachtige goal van Oussama Idrissi.

In de eerste helft kwamen beide teams nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Rechtsback Floranus hielp AZ in de tweede helft een handje door de bal onhandig in zijn eigen doel te glijden: 0-1. 

AZ-aanvaller Idrissi besliste in 78ste minuut op curieuze doch schitterende wijze de wedstrijd. De defensie en doelman van Heerenveen liepen te slapen bij een corner van de Alkmaarders en Idrissi schoot de bal er direct in: 0-2.

De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar voor de ploeg van John van den Brom. AZ liet nog kansen liggen op een ruimere overwinning.

AZ neemt door de overwinning de vierde plek in de Eredivisie over van Vitesse. De club uit Arnhem liet zich eerder op de dag in Sittard verrassen door Fortuna. Heerenveen blijft door de nederlaag steken op plaats elf. De Friezen weten al vier wedstrijden op rij niet wat winnen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Utrecht speelt woensdag met mantelzorgers op de borst Gepubliceerd op 23-4-2019
Eredivisie
Derby van het Noorden in het teken van KiKa Gepubliceerd op 12-4-2019
Eredivisie
Eredivisie speelt volgend seizoen met Rembrandtbal Gepubliceerd op 5-4-2019
Eredivisie
Dusan Tadic uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-4-2019
Eredivisie
Teaser: Johnny de Mol schiet bal Rijksmuseum in Gepubliceerd op 1-4-2019