Curieuze goals helpen AZ in Heerenveen aan winst en vierde plaats Gepubliceerd op 27-1-2019 | Via fox sports

AZ heeft het lastige uitduel met Heerenveen winnend weten af te sluiten. De Alkmaarders wonnen in het Abe Lenstra Stadion met 0-2 door een knullig eigen doelpunt van Sherel Floranus en een bizarre maar prachtige goal van Oussama Idrissi.

In de eerste helft kwamen beide teams nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Rechtsback Floranus hielp AZ in de tweede helft een handje door de bal onhandig in zijn eigen doel te glijden: 0-1. 

AZ-aanvaller Idrissi besliste in 78ste minuut op curieuze doch schitterende wijze de wedstrijd. De defensie en doelman van Heerenveen liepen te slapen bij een corner van de Alkmaarders en Idrissi schoot de bal er direct in: 0-2.

De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar voor de ploeg van John van den Brom. AZ liet nog kansen liggen op een ruimere overwinning.

AZ neemt door de overwinning de vierde plek in de Eredivisie over van Vitesse. De club uit Arnhem liet zich eerder op de dag in Sittard verrassen door Fortuna. Heerenveen blijft door de nederlaag steken op plaats elf. De Friezen weten al vier wedstrijden op rij niet wat winnen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019
Eredivisie
Ajax wervelt aan de hand van Tadic langs Emmen Gepubliceerd op 11-8-2019
Eredivisie
Huntelaar op jacht naar zijn 350e clubdoelpunt Gepubliceerd op 9-8-2019