Daniel Crowley naar Birmingham City Gepubliceerd op 18-7-2019

Daniel Crowley verlaat Willem II en maakt de overstap naar Birmingham City. De 21-jarige Brit heeft bij de Championship-club voor twee jaar getekend.

Crowley keert door deze transfer terug naar zijn roots. Hij groeide in het nabijgelegen Coventry op en doorliep de jeugdopleiding van Birmingham City’s rivaal en stadsgenoot: Aston Villa. Op zijn vijftiende werd hij ingelijfd door het grote Arsenal. In Londen kwam hij door de hevige concurrentie amper aan speelminuten toe, waardoor verhuurperiodes naar Barnsley FC, Oxford United en Go Ahead Eagles volgden. 

52 wedstrijden

In de zomer van 2017 tekende Crowley voor drie jaar bij Willem II. In zijn eerste seizoen kwam hij niet veel aan spelen toe en werd hij voor een halfjaar verhuurd aan SC Cambuur. Afgelopen seizoen beleefde hij zijn doorbraak en kwam hij in alle 34 Eredivisiewedstrijden in actie. In 52 wedstrijden voor de Tricolores scoorde de kleine, behendige middenvelder zesmaal. 

Met een schitterende video nam de Tilburgse club afscheid van de spelmaker: „Ain’t nobody, like Daniel Crowley. Makes me happy, makes me feel this way' Daniel, thank you for everything and good luck at Birmingham City!

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019