Daniel Crowley naar Birmingham City Published on 18-7-2019

Daniel Crowley verlaat Willem II en maakt de overstap naar Birmingham City. De 21-jarige Brit heeft bij de Championship-club voor twee jaar getekend.

Crowley keert door deze transfer terug naar zijn roots. Hij groeide in het nabijgelegen Coventry op en doorliep de jeugdopleiding van Birmingham City’s rivaal en stadsgenoot: Aston Villa. Op zijn vijftiende werd hij ingelijfd door het grote Arsenal. In Londen kwam hij door de hevige concurrentie amper aan speelminuten toe, waardoor verhuurperiodes naar Barnsley FC, Oxford United en Go Ahead Eagles volgden. 

52 wedstrijden

In de zomer van 2017 tekende Crowley voor drie jaar bij Willem II. In zijn eerste seizoen kwam hij niet veel aan spelen toe en werd hij voor een halfjaar verhuurd aan SC Cambuur. Afgelopen seizoen beleefde hij zijn doorbraak en kwam hij in alle 34 Eredivisiewedstrijden in actie. In 52 wedstrijden voor de Tricolores scoorde de kleine, behendige middenvelder zesmaal. 

Met een schitterende video nam de Tilburgse club afscheid van de spelmaker: „Ain’t nobody, like Daniel Crowley. Makes me happy, makes me feel this way' Daniel, thank you for everything and good luck at Birmingham City!

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Robin Gosens Published on 27-1-2020
Eredivisie
Vuckic bezorgt PSV nieuwe zeperd met wonderschoon doelpunt Published on 27-1-2020
Eredivisie
Willem II rijgt records aaneen Published on 24-1-2020
Eredivisie
Twee mijlpalen lonken voor Lex Immers Published on 23-1-2020
Eredivisie
Doe jij mee met het Fan Onderzoek 2019/'20? Published on 23-1-2020