Danilo helpt FC Twente ontsnappen bij ADO Den Haag Gepubliceerd op 7-11-2020 | Via fox sports

FC Twente blijft goed meedraaien in de bovenste regionen van de Eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans behaalde bij ADO Den Haag de vijfde competitiezege: 2-4.

Danilo was met twee treffers de gevierde man bij de Tukkers. De laatste vier doelpunten in het grillige duel vielen in het slotkwartier.

ADO Den Haag kwam voor de rust nauwelijks aan voetballen toe. De soepel combinerende ploeg van Jans was oppermachtig en deed zichzelf met een ruststand van 0-1 tekort.

Queensy Menig schoot in de beginfase al op de paal. Samen met Danilo was hij voor de zwakke Haagse defensie amper af te stoppen. Pas in de 41ste minuut opende Menig de score met een schuiver. Zijn directe tegenstander Andrei Ratiu greep opnieuw onvoldoende in: 0-1.

Na de pauze bleef ADO lange tijd machteloos. Met een schot in de verre hoek verdubbelde de Braziliaan Danilo de marge. Dankzij een eigen treffer van Julio Pleguezuelo en een fraai doelpunt van Samy Bourard uit de draai leek de thuisclub in de verrassende slotfase toch nog een punt te pakken. Met zijn achtste treffer zette Danilo zijn ploeg echter opnieuw op voorsprong waarna invaller Thijs van Leeuwen in de extra tijd het duel definitief besliste: 2-4. (FOX Sports/ANP)

 

 

 

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020