De balans van Groenendijk bij ADO Den Haag Gepubliceerd op 2-12-2019 | Via fox sports

Alfons Groenendijk is niet langer de trainer van ADO Den Haag, dat maakte de club maandagochtend bekend. FOX Sports neemt de cijfers van de 55-jarige Leidenaar als trainer van ADO onder de loep.

Groenendijk nam in februari 2017 het takenpakket van Zeljko Petrovic over bij ADO Den Haag. Groenendijk leidde de club de afgelopen twee seizoenen naar het linkerrijtje (respectievelijk de zevende en negende plek), na in zijn eerste seizoen op de elfde plek in de Eredivisie te zijn geëindigd. 

Met het vertrek van Groenendijk neemt de Eredivisie afscheid van de langstzittende trainer in de competitie. Ajax-trainer Erik ten Hag is nu de oefenmeester die het langst bij dezelfde Eredivisie-ploeg aan het roer staat. 

In 102 officiële wedstrijden in dienst van ADO won Groenendijk 35 keer, 22 keer werd er gelijkgespeeld en 45 keer verloor ADO onder leiding van Groenendijk.

Slechte seizoensstart 

Dit seizoen was er na de slechte start in de competitie geen vooruitgang meer waarneembaar bij de ploeg van Groenendijk. Afgelopen zaterdag werd op bezoek bij Heracles Almelo voor de tiende keer verloren in het huidige Eredivisie-seizoen (4-0). Geen ploeg pakte minder punten in de laatste tien Eredivisie-duels dan ADO Den Haag: vijf, met een behoorlijk negatief doelsaldo (9-21).

ADO Den Haag staat momenteel zeventiende en daarmee op een directe degradatieplek. De laatste zege van de club uit de Hofstad dateert van 26 oktober, toen werd er op bezoek bij Vitesse met 0-2 gewonnen. (FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020