De balans van Stam bij Feyenoord: 7 zeges in 18 duels Gepubliceerd op 28-10-2019 | Via fox sports

Jaap Stam is niet langer de trainer van Feyenoord. De Rotterdammers bezetten momenteel de twaalfde plaats in de Eredivisie. De balans van Stam bij Feyenoord na vier maanden in Rotterdamse dienst.

Feyenoord wist dit seizoen in de Eredivisie slechts drie keer te winnen, na elf speelronden staat de teller op een magere veertien punten. Alleen Pim Verbeek (19% - drie zeges in zestien duels) en Gunder Bengtsson (26% - negen zeges in 35 duels) noteerden een lager winstpercentage als Feyenoord-trainer in de Eredivisie dan Stam (27%). 

In totaal wist Feyenoord onder de 47-jarige Kampenaar zeven van de achttien duels te winnen. waarvan vier Europese duels. De meest recente wedstrijd in de Europa League werd echter verloren. Afgelopen donderdag deelde Young Boys een nieuwe tik uit aan de ploeg van Stam (2-0 nederlaag). 

Stam vond in Ajax zijn waterloo 

De pijnlijke verliespartij op bezoek bij Young Boys betekende een slechte generale in aanloop naar de Klassieker. Maar ook op bezoek bij Ajax wist Stam niet als winnaar van het veld te stappen. In de Johan Cruijff Arena zegevierde Ajax afgelopen zondag met duidelijke cijfers: 4-0. 

De zege van Ajax met vier goals verschil was de gedeeld grootste Eredivisie-zege van de club op Feyenoord deze eeuw (0-4 in 2006 en 5-1 in 2009). Stam trok maandagavond zijn conclusies en besloot zijn contract vroegtijdig in te leveren. (FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020