De Graafschap doet in rechtstreeks duel laatste plaats over aan NAC Breda Gepubliceerd op 1-2-2019 | Via fox sports

De Graafschap heeft de laatste plaats in de Eredivisie achter zich gelaten. De ploeg uit Doetinchem was in een rechtstreeks duel met 3-0 te sterk voor NAC Breda, de nieuwe hekkensluiter.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor Jurrie Koolhof, de oud-speler en voormalig trainer van De Graafschap, begon de thuisploeg met basisdebutant Charlison Benschop aan de aftrap. De huurling nam de plaats in van Fabian Serrarens, die twee weken geleden nog goed was geweest voor een hattrick tegen Fortuna Sittard.

Het was echter een andere aanvaller die na een half uur de score opende op De Vijverberg. Delano Burgzorg profiteerde van een misser van keeper Benjamin van Leer. Na zijn twee assists tegen Fortuna is Burgzorg nu betrokken geweest bij drie treffers in zijn laatste drie competitieduels.

De eventuele stoute plannen van NAC voor de tweede helft konden vervolgens rap weer de prullenbak in. Youssef El Jebli mikte vier minuten na rust op heerlijke wijze een vrije trap in de kruising.

Leeroy Owusu zorgde vervolgens voor het slotakkoord, eveneens uit een vrije trap. De verdediger knalde in de laatste seconden van de blessuretijd de 3-0 op het bord.

Bij NAC debuteerde de Australische verdediger Alex Gersbach in de basis. Hij is al de 31ste speler die trainer Mitchell van der Gaag dit seizoen heeft gebruikt, een clubrecord.

 
Met de zege klimt De Graafschap over NAC op de ranglijst. De formatie van Henk de Jong heeft twee punten voorsprong op de nieuwe hekkensluiter. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019
Eredivisie
Ajax wervelt aan de hand van Tadic langs Emmen Gepubliceerd op 11-8-2019
Eredivisie
Huntelaar op jacht naar zijn 350e clubdoelpunt Gepubliceerd op 9-8-2019