De Graafschap doet in rechtstreeks duel laatste plaats over aan NAC Breda Gepubliceerd op 1-2-2019 | Via fox sports

De Graafschap heeft de laatste plaats in de Eredivisie achter zich gelaten. De ploeg uit Doetinchem was in een rechtstreeks duel met 3-0 te sterk voor NAC Breda, de nieuwe hekkensluiter.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor Jurrie Koolhof, de oud-speler en voormalig trainer van De Graafschap, begon de thuisploeg met basisdebutant Charlison Benschop aan de aftrap. De huurling nam de plaats in van Fabian Serrarens, die twee weken geleden nog goed was geweest voor een hattrick tegen Fortuna Sittard.

Het was echter een andere aanvaller die na een half uur de score opende op De Vijverberg. Delano Burgzorg profiteerde van een misser van keeper Benjamin van Leer. Na zijn twee assists tegen Fortuna is Burgzorg nu betrokken geweest bij drie treffers in zijn laatste drie competitieduels.

De eventuele stoute plannen van NAC voor de tweede helft konden vervolgens rap weer de prullenbak in. Youssef El Jebli mikte vier minuten na rust op heerlijke wijze een vrije trap in de kruising.

Leeroy Owusu zorgde vervolgens voor het slotakkoord, eveneens uit een vrije trap. De verdediger knalde in de laatste seconden van de blessuretijd de 3-0 op het bord.

Bij NAC debuteerde de Australische verdediger Alex Gersbach in de basis. Hij is al de 31ste speler die trainer Mitchell van der Gaag dit seizoen heeft gebruikt, een clubrecord.

 
Met de zege klimt De Graafschap over NAC op de ranglijst. De formatie van Henk de Jong heeft twee punten voorsprong op de nieuwe hekkensluiter. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Utrecht speelt woensdag met mantelzorgers op de borst Gepubliceerd op 23-4-2019
Eredivisie
Derby van het Noorden in het teken van KiKa Gepubliceerd op 12-4-2019
Eredivisie
Eredivisie speelt volgend seizoen met Rembrandtbal Gepubliceerd op 5-4-2019
Eredivisie
Dusan Tadic uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-4-2019
Eredivisie
Teaser: Johnny de Mol schiet bal Rijksmuseum in Gepubliceerd op 1-4-2019