De Graafschap grijpt laatste strohalm voor directe handhaving Gepubliceerd op 23-4-2019 | Via fox sports

De Graafschap heeft dinsdagavond haar laatste strohalm gegrepen voor direct handhaving in de Eredivisie. Tegen directe concurrent FC Emmen was een fout van Emmen-goalie Kjell Scherpen genoeg voor de overwinning: 1-0.

FC Emmen begon voortvarend aan de wedstrijd in Doetinchem, maar moest na een grote mogelijkheid voor Michael de Leeuw zelf een doelpunt incasseren. Scherpen verwerkte een terugspeelbal belabberd en Fabian Serrarens rondde uiterst koel af: 1-0. 

Het tweede bedrijf kende eenzelfde spelbeeld, waar FC Emmen op zoek ging naar een doelpunt en ook kansen kreeg. De laatste pass was meerdere keren niet op maat en onder meer Glenn Bijl, Sven Braken en Nick Kuipers misten kansen tegenover de goed keepende Nigel Bertrams. De Graafschap stevende af op een belangrijke overwinning, want puntenverlies zou geheid nacompetitievoetbal betekenen. 

Door de nipte zege op directe concurrent FC Emmen verkleint de equipe van Henk de Jong het gat met de Emmenaren tot drie punten. Met nog twee speelronden voor de boeg is alles nog mogelijk, al ontmoeten de Superboeren in de laatste twee speelronden wel Vitesse en Ajax. Dick Lukkien en consorten moeten nog naar Tilburg en sluiten af tegen FC Groningen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
De Graafschap wint landskampioenschap eDivisie Gepubliceerd op 22-5-2019
Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019