De Graafschap grijpt laatste strohalm voor directe handhaving Gepubliceerd op 23-4-2019 | Via fox sports

De Graafschap heeft dinsdagavond haar laatste strohalm gegrepen voor direct handhaving in de Eredivisie. Tegen directe concurrent FC Emmen was een fout van Emmen-goalie Kjell Scherpen genoeg voor de overwinning: 1-0.

FC Emmen begon voortvarend aan de wedstrijd in Doetinchem, maar moest na een grote mogelijkheid voor Michael de Leeuw zelf een doelpunt incasseren. Scherpen verwerkte een terugspeelbal belabberd en Fabian Serrarens rondde uiterst koel af: 1-0. 

Het tweede bedrijf kende eenzelfde spelbeeld, waar FC Emmen op zoek ging naar een doelpunt en ook kansen kreeg. De laatste pass was meerdere keren niet op maat en onder meer Glenn Bijl, Sven Braken en Nick Kuipers misten kansen tegenover de goed keepende Nigel Bertrams. De Graafschap stevende af op een belangrijke overwinning, want puntenverlies zou geheid nacompetitievoetbal betekenen. 

Door de nipte zege op directe concurrent FC Emmen verkleint de equipe van Henk de Jong het gat met de Emmenaren tot drie punten. Met nog twee speelronden voor de boeg is alles nog mogelijk, al ontmoeten de Superboeren in de laatste twee speelronden wel Vitesse en Ajax. Dick Lukkien en consorten moeten nog naar Tilburg en sluiten af tegen FC Groningen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019