De Graafschap laat twee punten liggen in strijd om plek twee Gepubliceerd op 30-4-2021 | Via ESPN

Doelpunt Giovanni Korte brengt SC Cambuur een gelijkspel.

Een erehaag van de nummer twee, een gouden kampioensschild en publiek op de banken. Voor SC Cambuur lijkt het feestje van de kampioen niet op te kunnen. Toen De Graafschap vrijdagavond op bezoek kwam, stond er uiteindelijk een 1-1 op het bord, waarmee Cambuur meer winnaar is dan de uitploeg.

De Superboeren hadden het initiatief in de eerste helft. De Graafschap moet in de laatste drie wedstrijden vier punten verzamelen om als eerste nummer twee op het tweede Nederlandse niveau direct te promoveren naar de Eredivisie en wil in Leeuwarden meteen goed beginnen. Het balbezit pakte uiteindelijk ook uit in de openingstreffer. Uit een corner van Daryl van Mieghem zette Ted van de Pavert zijn hoofd tegen de bal en ging deze via Michael Breij het Cambuur-doel in: 0-1.

Doelpunt Korte

Veel bracht Cambuur daar niet tegenover. Topscorer Robert Mühren probeerde het eenmaal van afstand, maar zag De Graafschap-doelman Rody de Boer daar in twee instanties redding op brengen. De bal kwam vervolgens steeds meer in het bezit van de ploeg van Henk de Jong. Na rust zorgde dat terwijl de klok het uur aantikte voor de gelijkmaker. Uit een mooie aanval speelde Issa Kallon medeaanvaller Giovanni Korte vrij, die met een harde uithaal zorgde voor de 1-1. 

Voor Jasper van Heertum kwam er niet veel later een enorme kans om de uitploeg weer op voorsprong te brengen. De verdediger sloop mee naar voren bij een vrije trap en kon vrij inkoppen voor het doel van Sonny Stevens, maar kopte ruim over. Cambuur hoopte aan de andere kant op een penalty, maar die werd niet gegeven. Tien minuten voor tijd kreeg Elmo Lieftink een enorme mogelijkheid om De Graafschap drie punten te bezorgen, maar zijn snoeiharde schot werd van de lijn gehaald door Calvin Mac-Intosch.

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Als je niet schiet, kun je niet scoren Gepubliceerd op 12-5-2021
Eredivisie
Betaald voetbal zwaar teleurgesteld: geen publiek bij laatste speelrondes Gepubliceerd op 7-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Abdenasser El Khayati met ADO op zoek naar strohalm Gepubliceerd op 7-5-2021