De Graafschap verzuimt winst te pakken tegen tien man Cambuur Gepubliceerd op 19-5-2019 | Via fox sports

Henk de Jong heeft een riante kans gemist om met zijn ploeg een grote stap te zetten naar de volgende ronde van de play-offs. De Graafschap kwam niet verder dan een 1-1 tegen tien man van Cambuur Leeuwarden.

Na ruim een half uur spelen kwamen De Superboeren op voorsprong. Spelmaker El Yebli zette Narsingh met een uitstekende pass voor keeper Xavier Mous. De buitenspeler bleef rustig en rondde knap af: 0-1.

De Graafschap kon maar twee minuten genieten van de voorsprong. Robin Maulun trok de stand tien minuten voor rust alweer gelijk. Een perfect geplaatst schot belandde via de binnenkant van de paal achter doelman Nigel Bertrams.

Vlak na rust kreeg Cambuur direct een tik te verwerken. Verdediger Mbende kreeg een direct rode kaart van scheidsrechter Jeroen Manschot. In een duel met Serrarens leek de verdediger uit Kameroen een trap na te geven. De VAR bekeek de beelden nog terug maar bleef achter de beslissing van de scheidsrechter staan.

In de 65ste minuut werd het nog erger voor de Friese ploeg. Een voorzet kwam tegen de arm van Issa Kallon, waarna de bal op de stip werd gelegd. Het duurde even voordat de strafschop kon worden genomen. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd nadat supporters van Cambuur voor onrust zorgden achter het doel.

De penalty van Serrarens werd gekeerd door keeper Xavier Mous, die daarmee de schade beperkt wist te houden voor zijn ploeg. In het restant van de tweede helft kreeg Cambuur zelfs nog een aantal kansen om op voorsprong te komen. Hele grote kansen bleven uit voor De Graafschap, dat nu thuis een goed resultaat neer moet gaan zetten om in de Eredivisie te blijven. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Mooie mijlpaal voor Willem Janssen: 350e wedstrijd Gepubliceerd op 20-9-2019
Eredivisie
Oproep: wie is jouw Walking Legend? Gepubliceerd op 18-9-2019
Eredivisie
Fernando Ricksen overleden Gepubliceerd op 18-9-2019
Eredivisie
Jeremiah St. Juste ex-Eredivisie speler van de week Gepubliceerd op 17-9-2019
Eredivisie
Evenaring van doelpuntenrecord deze eeuw Gepubliceerd op 16-9-2019