De Graafschap ziet gat groeien na nederlaag tegen PEC Gepubliceerd op 1-12-2018 | Via fox sports

PEC Zwolle heeft op bezoek bij De Graafschap drie cruciale punten gepakt: 0-2. De Superboeren zien het gat met de 'veilige' vijftiende plaats door de nederlaag groeien tot vier punten.

De Graafschap beleefde een ware horrorstart tegen de Zwollenaren. Kort nadat Clint Leemans de score namens PEC had geopend kreeg De Graafschap-verdediger Lars Nieuwpoort tot overmaat van ramp ook nog eens zijn tweede gele kaart. 

De rumoerige start resulteerde in een waar voetbalgevecht. De thuisploeg hoopte zich met vechtlust en hard spel terug te knokken in de wedstrijd, maar kreeg een kwartier voor tijd de definitieve knock-out. Younes Namli zorgde met een krul van afstand voor de bevrijdende 0-2.

Voorafgaand aan het duel bedroeg het gat tussen beide ploegen één punt. Zwolle neemt door de zege voorlopig afstand van de gevarenzone, terwijl De Graafschap slechts twee punten van de laatste plek is verwijderd. De huidige hekkensluiter, NAC Breda, komt zondag in actie. Een wedstrijd die niet oninteressant is voor De Graafschap: nummer zestien FC Groningen is namelijk de tegenstander van de Brabanders. (FOX Sports)

FC Groningen - NAC Breda is zondag om 16.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
De Graafschap wint landskampioenschap eDivisie Gepubliceerd op 22-5-2019
Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019