De Graafschap ziet gat groeien na nederlaag tegen PEC Gepubliceerd op 1-12-2018 | Via fox sports

PEC Zwolle heeft op bezoek bij De Graafschap drie cruciale punten gepakt: 0-2. De Superboeren zien het gat met de 'veilige' vijftiende plaats door de nederlaag groeien tot vier punten.

De Graafschap beleefde een ware horrorstart tegen de Zwollenaren. Kort nadat Clint Leemans de score namens PEC had geopend kreeg De Graafschap-verdediger Lars Nieuwpoort tot overmaat van ramp ook nog eens zijn tweede gele kaart. 

De rumoerige start resulteerde in een waar voetbalgevecht. De thuisploeg hoopte zich met vechtlust en hard spel terug te knokken in de wedstrijd, maar kreeg een kwartier voor tijd de definitieve knock-out. Younes Namli zorgde met een krul van afstand voor de bevrijdende 0-2.

Voorafgaand aan het duel bedroeg het gat tussen beide ploegen één punt. Zwolle neemt door de zege voorlopig afstand van de gevarenzone, terwijl De Graafschap slechts twee punten van de laatste plek is verwijderd. De huidige hekkensluiter, NAC Breda, komt zondag in actie. Een wedstrijd die niet oninteressant is voor De Graafschap: nummer zestien FC Groningen is namelijk de tegenstander van de Brabanders. (FOX Sports)

FC Groningen - NAC Breda is zondag om 16.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda Gepubliceerd op 18-2-2019
Eredivisie
Eredivisieclubs helpen 280 fans met overgewicht gezonder te leven Gepubliceerd op 14-2-2019
Eredivisie
PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019
Eredivisie
Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019
Eredivisie
Patrick Joosten uitgeroepen tot Speler van de Maand januari Gepubliceerd op 30-1-2019