Blessures en nederlaag voor AZ Gepubliceerd op 25-7-2020 | Via fox sports

AZ heeft het oefenduel met Racing Genk met 0-1 verloren. Cyriel Dessers velde vanaf de strafschopstip het vonnis over de ploeg van Arne Slot.

Al in de 19de minuut bepaalde de oud-spits van NAC Breda, FC Utrecht en Heracles Almelo de eindstand op 0-1. Dessers mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Ramon Leeuwin in het strafschopgebied Jere Uronen had getorpedeerd. De voormalige Eredivisie-spits is op dreef tegen Nederlandse clubs in de voorbereiding. Eerder trof Dessers doel tegen Excelsior en FC Utrecht.

Bij AZ ontbraken nu alweer 3 spelers. De belangrijkste afwezige was Calvin Stengs. De Alkmaarse smaakmaker heeft zoals trainer Arne Slot het omschreef, ‘een momentje’ gehad op de training. "Dat gaat wel iets langer duren. We hoeven niet in maanden te denken, maar hij staat de komende week zeker niet op het trainingsveld." Ook Myron Boadu bleef vanwege zo’n zelfde momentje aan de kant. Hij is wel snel terug, verwacht Slot. Ron Vlaar is op de eerste training al uitgevallen. "Ron is ook wat geblesseerd en is er even niet bij." Vlaar heeft al sinds maandag niet meer meegetraind.

     

Fredrik Midtsjø moest al na een half uur met een blessure naar de kant. Dat is niet ernstig. AZ-trainer Arne Slot gunde veel spelers speeltijd en stuurde na rust een heel ander elftal het veld in. Een kwartier voor tijd mocht Maxim Gullit, de zoon van Ruud Gullit, nog invallen.

Woensdag speelde Genk nog tegen FC Utrecht. Die wedstrijd eindigde in 3-3. Genk-doelman Maarten Vandevoordt werd een dag later positief getest op het coronavirus en ontbrak tegen AZ. FC Utrecht en AZ nemen het 1 augustus tegen elkaar op bij FOX Sports Eredivisie Comeback. (FOX Sports/ANP)

FC Utrecht - AZ zie je zaterdag 1 augustus om 17.30 LIVE op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020