Dessers kiest voor interlandloopbaan bij Nigeria Published on 5-12-2019 | By fox sports

Eredivisie-speler van de maand Cyriel Dessers heeft aan de Nigeriaanse voetbalbond laten weten dat hij beschikbaar is voor de nationale ploeg.

Bij de uitreiking voor de trofee van Eredivisie-speler van de maand november zei de spits van Heracles Almelo al te dromen van een interlandloopbaan voor Nigeria. Hij kan voor het West-Afrikaanse land uitkomen, omdat zijn moeder Nigeriaans is. 

De goede prestaties van Dessers afgelopen maand is ook de leiding van het Nigeriaans voetbalelftal niet ontgaan. Via de assistent-bondscoach kreeg de aanvaller al te horen dat ze hem volgen. Het debuut voor Nigeria is dichterbij gekomen nu Dessers zich heeft gecommitteerd aan het land na gesprekken met de president van de NFF. 

"Ik heb besloten mij volledig te committeren aan Nigeria en de Super Eagles. Ik ga hard werken om deel uit te mogen maken van het team en vechten voor meer successen. Ik ben een trotse Nigeriaan en kan niet wachten om mijn droom in vervulling te laten gaan: het dragen van het groen en wit", laat Dessers weten in een officieel statement van de Nigeriaanse voetbalfederatie. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luuk de Jong Published on 21-1-2020
Eredivisie
Vluchteling Mo vindt nieuw thuis bij Sparta Rotterdam Published on 21-1-2020
Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020
Eredivisie
Gezocht: stagiair social media Eredivisie Published on 20-1-2020
Eredivisie
Prachtgoals Pavlidis en Ndayishimiye bij nieuwe Willem II-stunt tegen AZ Published on 20-1-2020