Dessers kiest voor interlandloopbaan bij Nigeria Gepubliceerd op 5-12-2019 | Via fox sports

Eredivisie-speler van de maand Cyriel Dessers heeft aan de Nigeriaanse voetbalbond laten weten dat hij beschikbaar is voor de nationale ploeg.

Bij de uitreiking voor de trofee van Eredivisie-speler van de maand november zei de spits van Heracles Almelo al te dromen van een interlandloopbaan voor Nigeria. Hij kan voor het West-Afrikaanse land uitkomen, omdat zijn moeder Nigeriaans is. 

De goede prestaties van Dessers afgelopen maand is ook de leiding van het Nigeriaans voetbalelftal niet ontgaan. Via de assistent-bondscoach kreeg de aanvaller al te horen dat ze hem volgen. Het debuut voor Nigeria is dichterbij gekomen nu Dessers zich heeft gecommitteerd aan het land na gesprekken met de president van de NFF. 

"Ik heb besloten mij volledig te committeren aan Nigeria en de Super Eagles. Ik ga hard werken om deel uit te mogen maken van het team en vechten voor meer successen. Ik ben een trotse Nigeriaan en kan niet wachten om mijn droom in vervulling te laten gaan: het dragen van het groen en wit", laat Dessers weten in een officieel statement van de Nigeriaanse voetbalfederatie. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020