Dessers over Robben, Ten Hag en de pijn van het mislopen van zijn eerste interland Gepubliceerd op 7-4-2020 | Via ESPN

Cyriel Dessers veroverde dit jaar de Eredivisie in het shirt van Heracles Almelo. De Heracles-spits is gedeeld topscorer samen met Steven Berghuis, maar zijn droomjaar werd onderbroken door de maatregelen in verband met het coronavirus. Bovendien liep hij zijn eerste interland voor Nigeria - voorlopig - mis. Fresia Cousiño Arias sprak via Instagram Live met Cyriel Dessers.

"Ik mis het voetbal heel erg, ben een beetje down. Ik kijk ook graag voetbal op televisie, maar het zit er nu even niet in.  Het is iets heel vreemds, normaal gesproken als ik het schema meekrijg van mijn club dan is dat niet mijn favoriete moment, nu ben ik blij als ik naar buiten mag", aldus Dessers.  

Vooral het uitstel van zijn debuut voor Nigeria viel de 25-jarige spits zwaar. "Dat de interland met Nigeria niet doorging deed echt pijn. Ik had echt het gevoel dat dat het mooiste moment van mijn carrière ging worden. Om dan te zien dat het niet doorgaat..."

Ten Hag en FC Twente

Gelukkig kan de aanvaller in deze periode wel met trots terugkijken op zijn prestaties tot nu toe dit seizoen. Dessers heeft het doel dat hij zichzelf had gesteld inmiddels al gehaald. "Ik had gehoopt bij twintig goals betrokken te zijn, dat is nu precies gelukt, vijftien goals, vijf assists. Zijn vijftiende competitietreffer maakte hij tegen Ajax. "Heracles - Ajax thuis toen ik de winnende mocht maken was een wel speciaal moment." 

Met zijn winnende doelpunt tegen Ajax bezorgde Dessers zijn meest geliefde trainer een nederlaag. "Ik heb maar een half jaar met Erik ten Hag kunnen werken bij FC Utrecht, maar ik heb toen zo'n evolutie doorgemaakt, ik ben nog altijd heel erg onder de indruk van wat hij kan en hoe hij met mij heeft gewerkt." 

De aanvaller noemt zijn doelpunt tegen Ajax één van de twee hoogtepunten van zijn seizoen. "De derby die we wonnen met Heracles tegen Twente was ook fantastisch. De sfeer was zowel in het stadion als toen we met de bus terugkwamen bij ons eigen stadion geweldig. Er stonden meer dan 1.000 mensen ons op te wachten."

"We stonden bovenop de bus, dat heb ik nog maar twee keer meegemaakt: toen we met NAC promoveerden en toen we met FC Utrecht Europees voetbal haalden."

Robben, Feyenoord en het avontuur

Chelsea is vanaf kinds af aan al de favoriete club van Dessers. "Mijn favoriete Chelsea-speler was Arjen Robben, hij was altijd geblesseerd maar dat was wel echt mijn favoriet. Vroeger was ik ook groot fan van Thierry Henry, nu kijk ik heel graag naar Romelu Lukaku." 

In Nederland is momenteel het meest onder de indruk van Hakim Ziyech en Steven Berghuis. "Berghuis en ik staan nu samen op nummer 1 van de topscorerslijst. Daar ben ik wel echt van onder de indruk, hoe hij de ploeg nu draagt bij Feyenoord is echt sterk." 

Dessers noemt Feyenoord ook een mooie club, maar zijn ambities liggen ook buiten de Nederlandse en Belgische landsgrenzen: "Feyenoord is een hele mooie club, dat weet iedereen, maar ik heb ook wel de ambitie en de droom om buiten Nederland of België te spelen. Ik denk dat nu wel het moment is om die stap te zitten." 

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Sjors Ultee-effect bij Fortuna Sittard Gepubliceerd op 26-2-2021
Eredivisie
Eredivisie gaat samenwerking aan met de fantasy voetbalgame Sorare Gepubliceerd op 23-2-2021
Eredivisie
Ajax met speels gemak langs Sparta bij basisrentree Kudus Gepubliceerd op 22-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Lasse Schöne de sleutel in Derby van het Noorden? Gepubliceerd op 19-2-2021
Eredivisie
Feyenoord wint na sterke tweede helft ruim van Willem II Gepubliceerd op 15-2-2021