Mark Diemers rondt droomtransfer naar Feyenoord af Gepubliceerd op 19-6-2020 | Via fox sports

Mark Diemers heeft zijn transfer naar Feyenoord afgerond. De 26-jarige middenvelder komt over van Fortuna Sittard en tekent een contract voor drie seizoenen bij de Rotterdamse club.

Feyenoord kaapt Diemers weg voor de neus van FC Groningen, dat lange tijd geen overeenstemming kon bereiken met Fortuna Sittard. De Rotterdamse club handelde snel en heeft de middenvelder aan zich weten te binden voor de komende drie seizoenen. 

Technisch directeur Frank Arnesen toont zich op de clubwebsite tevreden met de eerste zomeraankoop van Feyenoord. "We zien Diemers als een goede versterking voor ons middenveld. Hij is een harde werker met een goede pass en een prima schot. Een speler met de nodige ervaring in de Eredivisie die klaar is voor de volgende stap: schitteren bij Feyenoord."

Ook trainer Dick Advocaat is verheugd met de komst van Diemers. "Hij maakte op mij een uitstekende indruk in de drie wedstrijden die Feyenoord afgelopen seizoen speelde tegen Fortuna Sittard. Ook uit de andere wedstrijden die ik van hem heb gezien blijkt wel dat hij over de nodige kwaliteiten beschikt die we bij Feyenoord goed kunnen gebruiken."

"Dit had ik pak ‘m beet twee, drie jaar geleden niet gedacht", aldus Diemers. "Dat een mooie club als Feyenoord zich voor mij meldt, maakt me trots. Ik zal hard moeten werken voor mijn plekje, maar daar ga ik mijn uiterste best voor doen."

Diemers speelde zestig Eredivisie-duels voor Fortuna Sittard waarin hij veertien keer scoorde. Eerder kwam de geboren Leeuwarder uit voor FC Utrecht, Cambuur en De Graafschap. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020