Dijkhuizen keert terug als trainer bij Excelsior Gepubliceerd op 29-1-2020 | Via fox sports

Marinus Dijkhuizen keert terug als trainer bij Excelsior. De opvolger van de dinsdag ontslagen Ricardo Moniz tekent een contract voor tweeënhalf jaar.

Dijkhuizen maakte bij Excelsior in januari 2014 zijn debuut als hoofdcoach.  Eerder was hij ook gedurende twee periodes actief als speler bij de Rotterdammers.

"Excelsior is bekend, de club heeft vertrouwen in mij en we zijn altijd loyaal geweest aan elkaar", zegt Dijkhuizen op de website van Excelsior. "Het is allemaal heel snel gegaan. Gisteren stond ik nog bij FC Utrecht op het veld, vandaag ben ik bij Excelsior. De situatie is natuurlijk wel anders dan zes jaar geleden. Toen volgde ik Jon Dahl Tomasson op, die naar Roda JC vertrok om zich te verbeteren."

"Nu volg ik Ricardo Moniz op, na een situatie die ik zelf helaas ook heb meegemaakt. Ik moest heel snel beslissen. Met ingang van het nieuwe seizoen starten had ik idealer gevonden, maar Excelsior had er de voorkeur voor dat ik nu zou instappen. Dat snap ik ook, vanwege de lange termijn. Ik vind het niet prettig om FC Utrecht midden in het seizoen te verlaten, maar desondanks heb ik voor mijn ambitie gekozen.’"

Dijkhuizen promoveerde in 2014 met Excelsior naar de Eredivisie en hield de club vervolgens op het hoogste niveau. Hij koos daarna voor een avontuur bij het Engelse Brentford en via NAC Breda en SC Cambuur belandde hij bij FC Utrecht, waar hij de laatste tijd werkzaam was als videoanalist. (FOX Sports)

FOX Sports DOC: Marinus.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie lanceert ism NLvoorelkaar een landelijk vrijwilligersplatform Gepubliceerd op 9-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Focus op verantwoord uitspelen competities Gepubliceerd op 7-4-2020
Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020