Dijkhuizen keert terug als trainer bij Excelsior Published on 29-1-2020 | By fox sports

Marinus Dijkhuizen keert terug als trainer bij Excelsior. De opvolger van de dinsdag ontslagen Ricardo Moniz tekent een contract voor tweeënhalf jaar.

Dijkhuizen maakte bij Excelsior in januari 2014 zijn debuut als hoofdcoach.  Eerder was hij ook gedurende twee periodes actief als speler bij de Rotterdammers.

"Excelsior is bekend, de club heeft vertrouwen in mij en we zijn altijd loyaal geweest aan elkaar", zegt Dijkhuizen op de website van Excelsior. "Het is allemaal heel snel gegaan. Gisteren stond ik nog bij FC Utrecht op het veld, vandaag ben ik bij Excelsior. De situatie is natuurlijk wel anders dan zes jaar geleden. Toen volgde ik Jon Dahl Tomasson op, die naar Roda JC vertrok om zich te verbeteren."

"Nu volg ik Ricardo Moniz op, na een situatie die ik zelf helaas ook heb meegemaakt. Ik moest heel snel beslissen. Met ingang van het nieuwe seizoen starten had ik idealer gevonden, maar Excelsior had er de voorkeur voor dat ik nu zou instappen. Dat snap ik ook, vanwege de lange termijn. Ik vind het niet prettig om FC Utrecht midden in het seizoen te verlaten, maar desondanks heb ik voor mijn ambitie gekozen.’"

Dijkhuizen promoveerde in 2014 met Excelsior naar de Eredivisie en hield de club vervolgens op het hoogste niveau. Hij koos daarna voor een avontuur bij het Engelse Brentford en via NAC Breda en SC Cambuur belandde hij bij FC Utrecht, waar hij de laatste tijd werkzaam was als videoanalist. (FOX Sports)

FOX Sports DOC: Marinus.

Highlighted

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Published on 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Published on 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Published on 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Published on 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Published on 14-2-2020