Dit moet je weten over de play-offs om Europees voetbal Gepubliceerd op 13-5-2019 | Via fox sports

Na de ontknoping in de Eredivisie strijden jaarlijks vier ploegen in de play-offs Europees voetbal. De beoogde buit? Een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

De nummers 1 tot en met 4 van de Eredivisie zijn al automatisch verzekerd van een Europees ticket. De nummer 1 en twee komen in actie in de voorronde van de Champions League en de nummer 3, Feyenoord, start in de 3e voorronde van de Europa League. De nummer vier van de Eredivisie, AZ, moet het met een plek in de tweede voorronde doen.

De nummers 5 tot en met 8 vechten uit wie er met zo’n zelfde Europa League ticket aan de haal gaat. Het hoogstgeplaatste team neemt het in de play-offs in twee wedstrijden op tegen het laagstgeplaatste team. De nummers 6 en 7 spelen de andere halve finale. De winnaars van die confrontaties spelen tegen elkaar in de finale en bepalen wie het felbegeerde Europese ticket in de wacht sleept.

Na de wijzigingen in het speelschema van de reguliere competitie zijn de eerste wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal nu op 18 en 21 mei. De finalewedstrijden in deze nacompetitie zijn op 24 en 28 mei. (FOX Sports)

Het virtuele speelschema van de play-offs om Europees voetbal 

Uitgelicht

Eredivisie
De Graafschap wint landskampioenschap eDivisie Gepubliceerd op 22-5-2019
Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019