Dit was Goedemorgen Eredivisie! Published on 25-8-2019 | By fox sports

Zondagochtend waren De Graafschap-trainer Mike Snoei en Sander Westerveld, oud-doelman van o.a. Oranje en Liverpool, te gast bij Goedemorgen Eredivisie. Naast presentator Milan van Dongen schoven FOX Sports-analisten Hans Kraay jr. en Arnold Bruggink aan.

Westerveld trapte af met nieuws. De Enschedeër laat weten in dienst te treden bij de KNVB als keeperstrainer van Oranje onder 17. 

Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de KNVB, gaf aan de telefoon bij Goedemorgen Eredivisie tekst en uitleg over de wijzigingen in het competitieschema. Bluyssen legt uit dat clubs de ruimte krijgen om hun wensen door te geven, zodat ze beter kunnen presteren in Europa. 

Mike Snoei gaat in op het media-relletje dat ontstond toen de trainer zijn opstelling niet wilde prijsgeven aan de regionale omroep. Het zien van het fragment maakt hem opnieuw kwaad. "Ik word gewoon weer boos als ik dit zie", aldus Snoei, die met Hans Kraay jr. een interessante discussie aangaat over de rol van de media bij een voetbalclub.

De trainer van de Superboeren vertelt over zijn aanvoerder Ralf Seuntjens, een speler naar zijn hart. "Ik heb aan hem gevraagd om lastig te blijven, dat vind ik aantrekkelijk aan hem. Hij durft wat terug te zeggen, hij is assertief. Dat spreekt me enorm aan."

Fresia Cousiño Arias is in Waalwijk, waar RKC het om 12.15 uur opneemt tegen ADO Den Haag. Daar sprak ze met Robert Braber, tegenwoordig accountmanager in Waalwijk, en met Rick Hoogendorp, oud-spits van beide clubs en inmiddels al jaren werkzaam als jeugdtrainer bij ADO.

In de studio gaat het gesprek over Marcos Senesi, de Argentijnse verdediger die begeerd wordt door Feyenoord. Hans Kraay jr. zag hem spelen en vond hem een betere versie van Ajacied Lisandro Martínez. Sander Westerveld, die werkzaam is voor World Soccer Consult, weet dat Senesi tussen de vijf en zeven miljoen moet kosten.

Tot slot spreekt Milan met Bram van Polen. De PEC Zwolle-verdediger kampt met een schouderblessure en verwacht er in de winterstop weer bij te zijn. Toch kleven er volgens Van Polen ook voordelen aan zo'n lange blessure...

Goedemorgen Eredivisie is elke zondag om 10.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 1

Highlighted

Eredivisie
Twee mijlpalen lonken voor Lex Immers Published on 23-1-2020
Eredivisie
Doe jij mee met het Fan Onderzoek 2019/'20? Published on 23-1-2020
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luuk de Jong Published on 21-1-2020
Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020
Eredivisie
Gezocht: stagiair social media Eredivisie Published on 20-1-2020