Djokovic en Federer naar derde ronde Roland Garros Gepubliceerd op 3-6-2021 | Via ESPN

Djokovic was te sterk voor Cuevas en Federer versloeg Cilic.

Novak Djokovic heeft zich op overtuigende wijze verzekerd van een plek in de derde ronde van Roland Garros. De nummer één van de wereld liet de Uruguayaan Pablo Cuevas, de mondiale nummer 92, met 6-3 6-2 6-4 kansloos.

Cuevas plaatste verrassend de eerste break in de derde game, maar hij wist niet lang te profiteren van die voorsprong. Djokovic maakte de break achterstand direct ongedaan en begon steeds beter te spelen. Hij sloeg 32 winners, tegenover 22 onnodige fouten, en maakte het na ruim twee uur af met een ace.

Tevreden

"Ik ben tevreden over mijn niveau. Hij is een specialist op het gravel, speelt met een hoop topspin en ik moest me blijven concentreren", zei Djokovic na zijn zege in het Frans.

De 34-jarige Djokovic hoopt het toernooi over anderhalve week voor de tweede keer te winnen, na zijn primeur in 2016. Hij mikt in Parijs op zijn negentiende grandslamtitel. Roger Federer en Rafael Nadal staan op twintig.

Federer wint in vier sets

Roger Federer heeft zich op Roland Garros ten koste van Marin Cilic verzekerd van een plek in de derde ronde. De 39-jarige Zwitser was met 6-2 2-6 7-6 (4) 6-2 te sterk voor de Kroatische nummer 47 van de wereld.

Federer trok met overtuigend spel de eerste set naar zich toe, maar in de tweede set daalde zijn niveau. Hij ging meermaals de discussie aan met de umpire, die de 20-voudig grandslamkampioen een waarschuwing gaf omdat hij te veel tijd nam tussen de punten door. Daar was Federer, als achtste geplaatst, niet van gediend.

De getergde Federer, die zelfs een fout van Cilic met een juich begroette, herpakte zich in de derde set. Die trok hij naar zich toe in een tiebreak, nadat hij twintig punten op een rij op eigen opslag had gewonnen. De tiebreak bleek cruciaal, want in de vierde set werd het geen moment spannend meer. Federer maakte het op 5-2 af op de service van Cilic.

Meerdere confrontaties op grote podia

Federer en Cilic troffen elkaar voor het eerst sinds de finale van de Australian Open in 2018. Toen won Federer in vijf sets. Een jaar eerder stonden beiden ook tegenover elkaar in de eindstrijd van Wimbledon, die in drie sets in het voordeel van Federer werd beslist.

In de derde ronde treft Federer zaterdag de Duitser Dominik Köpfer, die de als 30e geplaatste Amerikaan Taylor Fritz in vier sets versloeg.

Uitgelicht

Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021
Eredivisie
Genomineerden Eredivisie Speler- en Speler U21 van het Jaar bekend Gepubliceerd op 28-5-2021